Ζημιές από δυνατό μπουρίνι στη Βέροια: Ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και άφησαν χωρίς ηλεκτροδότηση τη μισή πόλη

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες στην ηλεκτροδότηση που προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι στην πόλη της Βέροιας. Photo via EΡΤ.




Την ώρα που η χώρα έχει μετατραπεί σε καμίνι, με τη θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές να ξεπερνάει τους 42 βαθμούς Κελσίου, στη Βέροια ένα δυνατό μπουρίνι το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουνίου, προκάλεσε αρκετά προβλήματα.

Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας των ανέμων, ήταν οι πτώσεις δέντρων σε διάφορα σημεία εντός και εκτός πόλης.

Συγκεκριμένα, ξηλώθηκαν 15 δέντρα, ενώ έφυγαν λαμαρίνες, ταμπέλες και θερμοσίφωνες στον αέρα, ωστόσο δεν υπήρξαν μεγάλες ζημίες σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ από τύχη δεν τραυματίστηκε κανείς.

Ένα μεγάλο δέντρο στην οδό Ελιάς κοντά στην πλατεία, «ξηλώθηκε» και έπεσε στο οδόστρωμα. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την απομάκρυνση του δέντρου και την απελευθέρωση του δρόμου. Δέντρο ξεριζώθηκε και στην Γέφυρα Κούσιου, καταπλακώνοντας ένα ΙΧ. Εκτός από δέντρα σημειώθηκαν και πτώσεις σε κολώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα η μισή πόλη από τον Αγ. Αντώνιο έως το Εργοχώρι να μείνει χωρίς ρεύμα.

Συνεργεία του Δήμου, της Περιφέρειας και της ΔΕΔΗΗΕ σπεύδουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί, ενώ η Πυροσβεστική δέχεται συνεχώς κλήσεις για απομάκρυνση δέντρων και μεγάλων κλαδιών.




ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Μετά τα 40άρια, ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες σε Μακεδονία και Θράκη: Ανάσα δροσιάς το Σαββατοκύριακο* Νέα άνοδος της θερμοκρασίας την επόμενη εβδομάδα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: