«Ξέρουμε ποιός δολοφόνησε τη μητέρα μας», λένε τα τρία παιδιά Σκωτσέζας που πριν από 15 χρόνια «πνίγηκε» στην Κρήτη: Zητούν από την ΕΛ.ΑΣ. συλλήψεις με βάση νέα στοιχεία

File photo Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Η οικογένεια μιας Σκωτσέζας, της Jean Hanlon, που πέθανε στην Ελλάδα πριν από 15 χρόνια και αυτό αποδόθηκε αρχικά σε πνιγμό δηλώνει βέβαιη ότι πρόκειται για δολοφονία και υποστηρίζει ότι έχει αρκετά στοιχεία ώστε η αστυνομία να συλλάβει εντέλει τον δολοφόνο της και να ανοίξει εκ νέου την υπόθεση.

Σε δημοσίευμα της Daily Mail με τίτλο “We know who killed our mum…we have evidence. Jean Hanlon’s death 15 years ago was originally ruled as drowning, but last year detectives concluded that foul play was involved” μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι

Ο Michael Porter, μαζί με τους αδελφούς του Robert και David, αγωνίζεται από το 2009 για να διερευνηθεί σωστά ο θάνατος της μητέρας του Jean Hanlon από τις ελληνικές αρχές. Όπως αναφέρει, «υπλάρχουν 29 σελίδες με ενοχοποιητικά στοιχεία που παραπέμπουν σε αυτόν τον ύποπτο. Δυστυχώς αυτά τα στοιχεία υπήρχαν πάντα. Ήταν, τελικά, αρκετά εύκολο να τα επεξεργαστούμε – ήταν τόσο ξεκάθαρα και μπροστά στα μάτια μας. “Αν η αστυνομία είχε εμβαθύνει λίγο περισσότερο και είχε ερευνήσει όλους όσους μίλησε την τελευταία φορά και είχε κάνει τη δουλειά της, θα μπορούσε να [σ.σ. μας] είχε γλιτώσει από πολύ πόνο. Αρχικά είπαν ότι επρόκειτο για πνιγμό. Μόνο μετά από πολύ αγώνα παραδέχθηκαν ότι εμπλέκεται εγκληματική ενέργεια”.

  • Μετά την πρόσληψη ενός ιδιωτικού ερευνητή τον Ιανουάριο, ο κ. Porter λέει ότι υπάρχουν πλέον αρκετά «ενοχοποιητικά» στοιχεία για τον εντοπισμό του άνδρα που είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία της μητέρας τους, η οποία ζούσε στο ελληνικό νησί για τέσσερα χρόνια.

Είπε ότι ένας δικηγόρος που ενεργεί για λογαριασμό της οικογένειας θα παραδώσει έναν φάκελο στην αστυνομία αυτή την εβδομάδα. Ο κ. Porter πρόσθεσε: «Είναι 29 σελίδες ενοχοποιητικών στοιχείων που δείχνουν αυτόν τον ύποπτο. Δυστυχώς αυτά τα στοιχεία υπήρχαν πάντα. Ήταν, τελικά, αρκετά εύκολο να το επεξεργαστούμε – ήταν τόσο ξεκάθαρο και εκεί μπροστά μας.

«Αν η αστυνομία είχε εμβαθύνει λίγο και είχε ερευνήσει όλους με τους οποίους μίλησε τελευταία και έκανε τη βασική της δουλειά, θα μπορούσε να είχε γλιτώσει από πολύ πόνο. Αρχικά είπαν ότι πνίγεται. Μόνο μετά από τσακωμούς και τσακωμούς είπαν ότι εμπλέκεται φάουλ ».

Είπε ότι οι πληροφορίες που γράφτηκαν στο ημερολόγιο της μητέρας του, το οποίο είχε μεταφραστεί προηγουμένως στην αστυνομία, ήταν το κλειδί για τη συγκέντρωση των αποδεικτικών στοιχείων για τα οποία είναι σίγουρος ότι δείχνουν κάποιον που γνώριζε η μητέρα του. Ο κ. Porter πιστεύει επίσης ότι οι σημειώσεις στο ημερολόγιό της «επιβεβαιώνουν το κίνητρο».

  • Η κυρία Hanlon, πρώην γραμματέας νοσοκομείου από το Dumfries, είχε μετακομίσει στην παραλιακή πόλη των Κάτω Γουβών για να ξεκινήσει μια νέα ζωή εργαζόμενη στον τουρισμό και τη φιλοξενία.

Χάθηκε τον Μάρτιο του 2009 μετά από μια βραδινή έξοδο. Είχε πει σε φίλους ότι συναντούσε έναν άντρα σε ένα καφέ και αργότερα έστειλε ένα μήνυμα λέγοντας απλά: «Βοήθεια». Τέσσερις μέρες αργότερα, η σορός της βρέθηκε στη θάλασσα στο Ηράκλειο.

Η αστυνομία επέμεινε ότι είχε πνιγεί κατά λάθος, αλλά η πίεση από την οικογένεια οδήγησε σε δεύτερη νεκροψία. Αποκάλυψε ότι είχε σπασμένο λαιμό και πλευρά, τρυπημένο πνεύμονα και τραύματα στο πρόσωπο και πιθανότατα ήταν νεκρή πριν μπει στο νερό.

Οι ντετέκτιβ δολοφονιών ανέκριναν δύο άνδρες –έναν Έλληνα και έναν Βέλγο– αλλά και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες και το δικαστήριο αποφάσισε το 2012 ότι δεν θα ασκηθεί δίωξη.

  • Μόνο μετά την προβολή της υπόθεσης σε ντοκιμαντέρ του Channel 5 και στην ελληνική έκδοση του Crimewatch ξεκίνησε μια δεύτερη έρευνα το 2019, αν και δεν βρέθηκαν νέα στοιχεία.

Οι ντετέκτιβ είπαν πέρυσι στην οικογένεια ότι ο θάνατος δεν ήταν ατύχημα, αν και δεν υπήρχαν νέες ενδείξεις για να προχωρήσουν περαιτέρω η έρευνα. Αλλά ο κ. Porter είναι πλέον βέβαιος ότι η υπόθεση «θα λυθεί» χάρη στον ιδιωτικό ερευνητή Haris Veramon. Είπε: «Ανακάλυψε νέα στοιχεία και τώρα έχουμε ταυτοποιήσει το άτομο που σκότωσε τη μαμά μας.

«Αυτός ήταν ένας εφιάλτης που κρέμεται από πάνω μας. Αλλά τώρα πιστεύω ότι μπορούμε να δικαιωθούμε και επιτέλους θα μπορέσουμε να την αφήσουμε να φύγει ειρηνικά ».

Daily Mail “We know who killed our mum…we have evidence. Jean Hanlon’s death 15 years ago was originally ruled as drowning, but last year detectives concluded that foul play was involved”

Προφυλακίστηκε ο 37χρονος για τη δολοφονία της 11χρονης στην Ηλεία: Φόβοι για βεντέτα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η απολογία του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: