Ξεκίνησε και πάλι η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της προβλήτας των ΗΠΑ στα ανοικτά των ακτών της Γάζας: Ενεργοποιείται ξανά η Κύπρος

FILE PHOTO: Πλοία που μετέφεραν την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Φωτογραφία ΚΥΠΕ, ΓΤΠ, PIO




Ο αμερικανός στρατός ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι ξεκίνησε εκ νέου η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας με προορισμό τους κατοίκους της Γάζας μέσω της προσωρινής πλωτής προβλήτας που κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ ανοικτά των ακτών του παλαιστινιακού θύλακα και που υπέστη ζημιές λόγω καταιγίδας στα τέλη Μαΐου.

Αναμένεται ότι θα ξεκινήσει ξανά πολύ σύντομα η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας από το κυπριακό λιμάνι της Λάρνακας.

Χθες, γύρω στις 10.30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (Centcom) «ξεκίνησε την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη στεριά στη Γάζα. Το Σάββατο, παραδόθηκαν συνολικά 492 τόνοι απαραίτητης ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό της Γάζας», σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ.

Προχθές, Παρασκευή, το Centcom είχε ανακοινώσει την επανατοποθέτηση της προσωρινής προβλήτας που υπέστη ζημιές στα τέλη Μαΐου και την επανάληψη των αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας «τις επόμενες ημέρες».

Το Centcom διευκρίνισε ότι η προβλήτα δεν χρησιμοποιήθηκε για την χθεσινή απελευθέρωση τεσσάρων Ισραηλινών ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η προβλήτα «συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού της, του προσωπικού και των εγκαταστάσεών της» δεν χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων. «Μια ζώνη νότια της εγκατάστασης αυτής χρησιμοποιήθηκε από τους Ισραηλινούς για την ασφαλή επιστροφή των ομήρων στο Ισραήλ. Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου είναι ψευδής».

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) άρχισαν να ασφαλίζουν την συγκεκριμένη παράκτια περιοχή της Γάζας, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός. «Η επανατοποθέτηση της προβλήτας θα επιτρέψει τη συνεχή παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Γάζας τις επόμενες ημέρες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη

Από τραγωδία σε τραγωδία η γενναία Νόα Αργκαμάνι: Ύστερα από οκτώ μήνες ομηρίας αγκάλιασε τη μητέρα της που είναι καρκινοπαθής τελικού σταδίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: