Ξαναρχίζει η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα δια θαλάσσης: Επισκευάστηκε η αμερικανική προβλήτα

FILE PHOTO: Κομμένη στα δύο και μισοβυθισμένη κατά σημεία η προβλήτα των ΗΠΑ στη Γάζα. Screenshot via YouTube@wgowshipping/




Η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα από τη θάλασσα μέσω της προβλήτας που έχουν κατασκευάσει οι ΗΠΑ θα ξεκινήσει και πάλι τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός μετά την ολοκλήρωση των επισκευών .

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) άρχισαν να ασφαλίζουν την συγκεκριμένη παράκτια περιοχή της Γάζας, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός. «Η επανατοποθέτηση της προβλήτας θα επιτρέψει τη συνεχή παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Γάζας τις επόμενες ημέρες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (Centcom) ανακοίνωσε χθες ότι η προσωρινή πλωτή προβλήτα που κατασκεύασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Λωρίδα της Γάζας για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας και η οποία υπέστη ζημιές από μια καταιγίδα στα τέλη Μαΐου, επανατοποθετήθηκε, αφού έγιναν οι κατάλληλες επιδιορθώσεις.

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Israel

Ενας 39χρονος μπάρμαν ο δράστης της επίθεσης κατά της Δανής πρωθυπουργού: Καταδικάζουν το συμβάν οι ηγέτες της ΕΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: