Αίφνης ρωσικά πολεμικά πλοία φτάνουν στην Κούβα: Δεν φέρουν πυρηνικά, δεν αποτελούν απειλή, λέει η Αβάνα * Παρακολουθούν οι ΗΠΑ…

FILE PHOTO: Ρωσικό πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα. EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT




Η Κούβα ανακοίνωσε σήμερα ότι ρωσικά πολεμικά πλοία θα φτάσουν στην Αβάνα την επόμενη εβδομάδα, αλλά ότι τα τέσσερα πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού δεν φέρουν πυρηνικά όπλα και δεν αποτελούν απειλή για την περιοχή.

«Η επίσκεψη αυτή αφορά τις ιστορικές φιλικές σχέσεις μεταξύ της Κούβας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τηρεί αυστηρά τους διεθνείς κανονισμούς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας.

  • «Κανένα από τα πλοία δεν φέρει πυρηνικά όπλα, επομένως η αγκυροβόλησή τους στη χώρα μας δεν αποτελεί απειλή για την περιοχή», συμπλήρωσε το ΥΠΕΞ.

Η ανακοίνωση έρχεται μία ημέρα αφότου Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η Ρωσία σχεδιάζει να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή της Καραϊβικής, συμπεριλαμβανομένων των συμμάχων Κούβα και Βενεζουέλας, για να πραγματοποιήσουν ναυτικά γυμνάσια.

Οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας έχουν αυξηθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022 και η ρωσική ναυτική δραστηριότητα -αν και αποτελεί ρουτίνα στον Ατλαντικό- έχει αυξηθεί λόγω της υποστήριξης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ωστόσο, η Ουάσιγκτον δεν κρίνει την αναμενόμενη άφιξη μικρού αριθμού αεροπλάνων και πλοίων ως απειλητική, αλλά το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα παρακολουθεί τα γυμνάσια, δήλωσε χθες Αμερικανός αξιωματούχος.

Τα ρωσικά πλοία αναμένεται να φτάσουν στο λιμάνι της Αβάνας μεταξύ 12 Ιουνίου και 17 Ιουνίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας.

 

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αβάνα, Cuba

 

Υποδοχή ηρώων: Επέστρεψε στη Σαλαμίνα μετά από 3 επικίνδυνους μήνες στην Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα ΥΔΡΑ * Συγκινητικό βίντεο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: