Washington Examiner: Η Αλβανία και η μαφία της ελέγχει το εμπόριο κοκαΐνης σε όλη την Ευρώπη – Ο βρώμικος ρόλος της οικογένειας Ράμα – Το γνωρίζουν όλοι και δεν μιλάει κανείς

File Photo epa11274575 Albania’s Prime Minister Edi Rama EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT




Η Αλβανία κατά την τελευταία δεκαετία έχει καταστεί το επίκεντρο της Ευρώπης όσον αφορά το λαθρεμπόριο παράνομων ναρκωτικών σε μαζική κλίμακα. Και αυτό αποτελεί ένα κοινό μυστικό σημειώνει ο δημοσιογράφος John Schindler.

Στο άρθρο του με τίτλο «New evidence of Albania’s European drug kingdom», στο περιοδικό Washington Examiner ο Schindler (σ.σ. σύμφωνα με το περιοδικό έχει υπηρετήσει στην Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ, ως αναλυτής πληροφοριών και αξιωματικός αντικατασκοπείας), σημειώνει ότι:

Δυστυχώς, τα περισσότερα δυτικά Μέσα Ενημέρωσης αποφεύγουν να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι ένας σύμμαχος των ΗΠΑ και μέλος του ΝΑΤΟ είναι ένα κράτος διακίνησης ναρκωτικών. Παρόλα αυτά, όπως σημειώνεται, όλο και περισσότερα στοιχεία για αυτή την πραγματικότητα συνεχίζουν να δημοσιοποιούνται.

Πέρυσι,  αποκάλυψα ότι η BILD, η γερμανική ταμπλόιντ που είναι η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ευρώπη, «έθαψε» μια ιστορία που αποκάλυπτε τις διασυνδέσεις μεταξύ του σοσιαλιστή πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα και των διεθνών συνδικάτων του οργανωμένου εγκλήματος.

Αυτό ήρθε σε αντίθεση με τη φήμη της BILD για επιθετικό ρεπορτάζ έρευνας. Και φούντωσε τους υπαινιγμούς ότι οι γερμανικές και αμερικανικές πολιτικές ελίτ φοβούνταν την αποκάλυψη επώδυνων μυστικών.

  • Τώρα, η BILD ανακάλυψε ξανά το θάρρος της.

Μόλις κυκλοφόρησε μια  αποκλειστική αναφορά  με τίτλο «Κοκαΐνη – Πώς το λευκό δηλητήριο φτάνει στη Γερμανία». Σε αυτό καταγράφει πώς οι συμμορίες της αλβανικής μαφίας διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στο λαθρεμπόριο κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη, κυρίως μέσω της Αμβέρσας, του Ρότερνταμ και του Αμβούργου, συχνά μέσω κυκλικών διαδρομών μέσω Δυτικής Αφρικής, Ισπανίας, Ελλάδας και, φυσικά, Αλβανίας.

Τα ναρκωτικά συνήθως κρύβονται σε αποστολές φρούτων, ιδιαίτερα μπανανών, και κατεψυγμένων ψαριών. Τα ταχύπλοα της μαφίας, με πλήρωμα τις περισσότερες φορές από Αλβανούς, διανέμουν το «λευκό δηλητήριο» σε όλη την Ευρώπη με τη βοήθεια φορτηγατζήδων και άλλων λαθρεμπόρων χαμηλού επιπέδου.

Η BILD μεταφέρει δήλωση της Nancy Faeser, υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας: «Το αλβανικό οργανωμένο έγκλημα, με τις διασυνδέσεις του μέχρι τη Νότια Αμερική, αποτελεί ιδιαίτερη εστίαση για τους ερευνητές μας».

Η έκθεση προσθέτει ότι οι γερμανοί ερευνητές γνωρίζουν ότι 32 αλβανικές ομάδες οργανωμένου εγκλήματος ελέγχουν το εμπόριο κοκαΐνης στην Ευρώπη σε κάθε επίπεδο, από την παραγωγή έως την παράνομη αποστολή, το διεθνές λαθρεμπόριο, μέχρι το εμπόριο. Αυτό το αποτελεσματικό σύστημα διανομής, που αγγίζει σχεδόν κάθε γωνιά της ηπείρου, έχει πλημμυρίσει την Ευρώπη με κοκαΐνη.

Τα πράγματα είναι τώρα στο σημείο που μια δόση του ναρκωτικού κοστίζει λίγο λιγότερο από μια κούπα μπύρα σε ένα γερμανικό μπαρ. Παρά τη χαμηλή τιμή της… λιανικής, τα κέρδη της μαφίας είναι εκπληκτικά. Οι εγκληματίες αγοράζουν ένα κιλό κοκαΐνης στη Νότια Αμερική για 2.500 δολάρια και το πωλούν σε όλη την Ευρώπη έως και 80.000 δολάρια, ποσοστό κέρδους που ξεπερνά το 3.000%.

Η BILD προχώρησε στη συνέχεια με ένα ακόμη δημοσίευμα με τίτλο «Η Αλβανία, το ναρκωκράτος στο κατώφλι μας». Σε αυτό, με βάση πληροφορίες από δυτικούς αξιωματούχους, περιγράφει την Αλβανία ως «το κέντρο της μαφίας της κοκαΐνης στην Ευρώπη».

Και συνεχίζει: «Οι δολοφονίες της μαφίας είναι από καιρό καθημερινό φαινόμενο στην Αλβανία, με περισσότερες από εκατό μόνο το 2021». Σημειώνοντας ότι οι Αλβανοί μαφιόζοι ευδοκιμούν στη Γερμανία λόγω πολιτικών διασυνδέσεων, η έκθεση προσθέτει ότι η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία, η αντίστοιχη του FBI της χώρας, έκρινε το πρόβλημα τόσο σοβαρό που δημιούργησε μια ειδική ομάδα μόνο για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος των Αλβανών. Οι Αλβανοί μαφιόζοι είναι από το Κοσσυφοπέδιο, όχι από την Αλβανία. Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 320 άνθρωποι έχουν κατηγορηθεί για φερόμενα εγκλήματα που σχετίζονται με λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ενώ η γερμανική αστυνομία έχει κατασχέσει 2,8 τόνους κοκαΐνης συν σχεδόν έναν τόνο μαριχουάνας, χασίς και ηρωίνης.

Το πρόβλημα, παρατηρεί η BILD , είναι ότι «η ναρκωμαφία έχει διασυνδέσεις στην αλβανική πολιτική μέχρι τα υψηλότερα επίπεδα».

  • «Γερμανοί και διεθνείς ερευνητές έχουν επίσης στο στόχαστρό τους την οικογένεια του πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Ο αδερφός του Όλσι Ράμα βρίσκεται υπό έρευνα σχετικά με ένα μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης που δρούσε στη γερμανική πόλη Αννόβερο».

Στη συνέχεια, η έκθεση εισέρχεται σε περιοχή που θα είναι  γνωστή  στους  αναγνώστες του Washington Examiner: «Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα είναι ο ίδιος αντικείμενο έρευνας, σύμφωνα με έγγραφα αμερικανικού δικαστηρίου, για δωροδοκία του επικεφαλής της αντικατασκοπείας του FBI στη Νέα Υόρκη, Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ, με αποζημίωση 250.000 δολαρίων.»

Τώρα που ο McGonigal καταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή πήρε αυτά τα βρώμικα αλβανικά χρήματα, το κατεστημένο της Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένου του ντροπιασμένου FBI, αρκείται στο να αφήσει το σκάνδαλο να εξαφανιστεί.

Κατά κάποιο τρόπο, κανένα από αυτά τα εγκλήματα δεν έπληξε τη φήμη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία η βαλκανική χώρα επιδιώκει να ενταχθεί. Όπως καταγράφει το BILD, παρά τις αμφίβολες δραστηριότητες της οικογένειας Ράμα και των φίλων της μαφίας, η Αλβανία βρίσκεται στη διαδικασία λήψης αναπτυξιακής βοήθειας ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ αυτή τη δεκαετία. Μερικές φορές το έγκλημα πληρώνει, φαίνεται.

Ωστόσο, η προθυμία μιας μεγάλης ευρωπαϊκής εφημερίδας να δημοσιεύσει την αλήθεια για τον κεντρικό ρόλο της μικρής Αλβανίας στο παγκόσμιο παράνομο εμπόριο ναρκωτικών αποτελεί ένα βήμα προς την κατεύθυνση της εντιμότητας και της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος. Εάν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναπτύξουν τώρα παρόμοιο ενδιαφέρον για την εξέταση των αλβανικών διασυνδέσεων με τις πολιτικές ελίτ των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης Μπάιντεν, η οποία έχει μια  δυσνόητη ανοχή  για τη φυλή Ράμα, αυτό θα ήταν ευπρόσδεκτο.

WashingtonExaminer [New evidence of Albania’s European drug kingdom]

Υποψήφια ευρωβουλευτής προσπάθησε να… πασάρει μαριχουάνα στον Σαλβίνι σε συνέντευξη Τύπου: «Κάνε έρωτα, όχι ναρκωτικά» της είπε ο γραμματέας της Λέγκας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: