Βρέθηκε μια ώρα μετά τη γέννησή του εγκαταλελειμμένο μέσα σε τσάντα για ψώνια: Τρίτο «πεταμένο» μωρό από τους ίδιους (άγνωστους) γονείς σε 7 χρόνια στο Λονδίνο

FILE PHOTO: Το κοριτσάκι, ονόματι Έλσα, βρέθηκε από περαστικό που πήγαινε βόλτα τον σκύλο του, ένα βράδυ του Ιανουαρίου κοντά σε πολυσύχναστο σημείο στην περιοχή Νιούχαμ. HUNGARY OUT




Ένα νεογέννητο κοριτσάκι που βρέθηκε νωρίτερα φέτος μέσα σε μια τσάντα για ψώνια στο ανατολικό Λονδίνο είναι το τρίτο παιδί που εγκαταλείφθηκε από τους ίδιους γονείς σε αντίστοιχες συνθήκες τα τελευταία επτά χρόνια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία.

Το κοριτσάκι, ονόματι Έλσα, βρέθηκε από περαστικό που πήγαινε βόλτα τον σκύλο του, ένα βράδυ του Ιανουαρίου κοντά σε πολυσύχναστο σημείο στην περιοχή Νιούχαμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

  • Τα τεστ DNA που ακολούθησαν έδειξαν ότι η Έλσα είναι αδελφή δύο άλλων μωρών που είχαν επίσης εγκαταλειφθεί στην ίδια περιοχή.

Ο Χάρι, το πρώτο μωρό, βρέθηκε σε πάρκο στο Νιούχαν τον Σεπτέμβριο του 2017 και τον Ιανουάριο του 2019 ένα άλλο μωρό, που ονομάστηκε Ρόμαν, ανακαλύφθηκε από περαστικούς που έκαναν βόλτα τον σκύλο τους κοντά σε παιδική χαρά.

  • Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης έγιναν γνωστές σήμερα όταν δικαστής στο ανατολικό Λονδίνο έκρινε ότι το θέμα έχει δημόσιο ενδιαφέρον και έδωσε στο BBC και την PA Media την άδεια να δημοσιοποιήσουν τους αδελφικούς δεσμούς μεταξύ των τριών εγκαταλειφθέντων παιδιών.

Σύμφωνα με το BBC, τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν έκτοτε υιοθετηθεί, ενώ η Έλσα, που εκτιμάται ότι γεννήθηκε μόλις μία ώρα πριν εγκαταλειφθεί, έχει δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια. Το δικαστήριο ενημερώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία της, σύμφωνα με το BBC.

«Αντιλαμβανόμαστε το σημαντικό δημόσιο ενδιαφέρον που θα προκύψει μετά την άρση των περιορισμών που επιτρέπουν τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας αυτής», ανέφερε σε ανακοίνωση ο αστυνομικός επιθεωρητής Τζέιμι Χαμ. «Είναι σημαντική είδηση και η δουλειά μας επικεντρώνεται στο να προσπαθήσουμε να βρούμε τη μητέρα και να της προσφέρουμε στήριξη».

Σύμφωνα με το BBC, το δικαστήριο ενημερώθηκε ότι τα παιδιά θα μάθουν ποια είναι τα αδέλφια τους και ότι υπάρχει σχεδιασμός ούτως ώστε να έχουν μεταξύ τους κάποιου είδους επικοινωνία ενώ μεγαλώνουν.

 

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, United Kingdom

 

Δεν την γλίτωσε η σύζυγος Σάντσεθ: Ενώπιον ανακριτή της Μαδρίτης για υπόθεση διαφθοράς η Μπεγκόνια Γκόμεθ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: