Βολή «μπαζούκα» από Σπίρτζη κατά Κασσελάκη: «Η μονοπρόσωπη ΙΚΕ του, δεν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη, χρειάζονται πρωτοβουλίες για νέο κόμμα» [video]

Ο Χρήστος Σπίρτζης απευθύνεται στους συνέδρους του κόμματος, κατά τη διάρκεια της τρίτης μέρας των εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο, στο Παλαιό Φάληρο, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Σε ευθεία αμφισβήτηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχώρησε ο πρώην υπουργόςτου κόμματος Χρήστος Σπίρτζης κάνοντας την εκτίμηση ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς απέτυχαν «η μη πολιτική και η άκρατη επικοινωνία»,

Ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στους «Αταίριαστους» πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απολογηθεί για την αποτυχία στις ευρωεκλογές, ενώ χαρακτήρισε «απολύσεις πολιτικής δίωξης» τις απομακρύνσεις στελεχών του κόμματος, με τελευταία αυτή του Γιώργου Τσίπρα, ενώ σημείωσε ότι το κόμμα «δεν έπρεπε να λειτουργεί ως μονοπρόσωπη ΙΚΕ».

«Εγώ ξέρω ότι κατέθεσα την πρόταση στο προηγούμενο συνέδιρο να μην μετέχουν τα εκλεγμένα σε όργανα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε αμειβόμενες θέσεις στο κόμμα. Αυτή απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία και από τους στενούς συνεργάτες του κ. Κασσελάκη. Από τη στιγμή που δεν άνοιξε μια κουβέντα αν πρέπει να υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί, γιατί αυτό διασφαλίζει πολλά πράγματα στο πώς κινείται ένα κόμμα, οι απολύσεις είναι καθαρά πολιτικής δίωξης. Όποιος διαφωνεί με την ομάδα Κασσελακη στην Κουμουνδούρου, φεύγει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «οφείλει ο κ. Κασσελάκης να ενημερώσει ποιοι είναι σε αμοιβόμενες θέσεις, ποιοι ήταν πριν και προσλήφθηκαν στις ημέρες του».




Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης «προετοιμάζονται κινήσεις για συγκλίσεις των κομμάτων» προειδοποιώντας πως «όσοι επικαλούνται τη σύγκλιση για να τη διαλύσουν δεν θα πετύχουν».

Στο ερώτημα αν φοβάται ότι θα διαγραφεί για τις απόψεις του αυτές, ο πρώην υπουργός απάντησε: «γιατί να διαγραφώ; Είναι Πυθία ο κ Κασσελάκης; Δεν πρέπει να απολογηθεί για την αποτυχία του; Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ποινικοποιείται η άποψη έκφρασης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε περισσότερο απ’ όλους – Νέο κόμμα

Ο κ. Σπίρτζης χαρακτήρισε «άθλιες» τις διαρροές «από τους κύκλους Κασσελάκη ότι μετά τον Θεοχαρόπουλο που ήταν και πρόεδρος κόμματος, θα διαγραφεί ο Σπίρτζης. Δεν είχα ποτέ καμία αμειβόμενη θέση ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ, αυτή είναι άθλια συμπεριφορά που δεν βοηθάει κανέναν».

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πιο πολύ από όλους και γι’ αυτό φταίει πρώτα από όλα ο κ. Κασσελάκης. Το κόμμα όφειλε να μην λειτουργεί ως μονοπρόσωπη ΙΚΕ αλλά να συνεδριάσουν τα όργανα».

Κατά την εκτίμησή του «ο Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη. Πώς θα το κάνει με 14,9%; Απέτυχε η μη πολιτική πρόταση η άκρατη επικοινωνία. Αυτό που προέχει είναι να υπάρξει σύγκλιση του προοδευτικού χώρου, κατά την άποψή μου να καταλήξει σε νέο κόμμα. Δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, το θέμα είναι να μην καταντήσουμε όπως η Γαλλία που κλήθηκαν να στηρίξουν έναν δεξιό πρόεδρο».

SYRIZA c’est moi: Έμπλεξε την Κουμουνδούρου με τις Βερσαλίες ο Κασσελάκης – Μετά τον Θεοχαρόπουλο απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα – Η απάντηση της Κουμουνδούρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: