Βιάζεται ο Μακρόν και πιέζει παρά τις αντιρρήσεις της Ουγγαρίας: Θέλει να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ μέχρι το τέλος του μήνα

epa11396344 French President Emmanuel Macron (R) greets Ukrainian President Volodymyr Zelensky (L) during a joint press conference at the Elysee Palace in Paris, France, 07 June 2024. Zelensky arrived in France on 06 June to attend commemorations of the 80th anniversary of D-Day in Normandy. EPA/YOAN VALAT / POOL




Ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σήμερα την υποστήριξή του για την “πραγματική έναρξη” των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση “έως το τέλος του μήνα”, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ελιζέ, στο πλευρό του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

  • Ο Μακρόν υποσχέθηκε ότι “η Γαλλία θα συνεχίσει” να στηρίζει την “Ουκρανία σε όλα τα φόρα” κυρίως “σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να προσπαθήσει να πετύχει την πραγματική έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων έως το τέλος του μήνα”.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει ότι η Ουκρανία πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μια ενδεχόμενη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, έγινε σήμερα γνωστό στις Βρυξέλλες από διπλωματικές πηγές. Ωστόσο η απόφαση αυτή απαιτεί ομοφωνία και η Ουγγαρία, σύμμαχος της Ρωσίας, απειλεί να μπλοκάρει τη διαδικασία.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Παρίσι, France

«Δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψουμε»: Δέσμευση Μπάιντεν στον Ζελένσκι, συγγνώμη για την καθυστέρηση της αμερικανικής βοήθειας και νέο πακέτο $225 εκατ.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: