Βγάζει… γλώσσα στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας ο εντολοδόχος πρωθυπουργός των Σκοπίων: «Η πατρίδα μου είναι η Μακεδονία, θα συνεχίσω να τη λέω Μακεδονία» (sic)

FILE PHOTO: epa11393062 North Macedonia’s Prime Minister-elect and VMRO-DPMNE party leader Hristijan Mickoski reacts after receiving the mandate to form a new government, in Skopje, Republic of North Macedonia. EPA, GEORGI LICOVSKI




Το σκοπιανό πρακτορείο «ΜΙΑ», μετέδωσε ότι ο ηγέτης του VMRO-DPMNE και εντολοδόχος πρωθυπουργός της χώρας, Hristijan Mickoski, ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση στο Τέτοβο, επανέλαβε τη θέση του ότι θα σεβαστεί το σύνταγμα και τους νόμους, διότι αποτελούν μέρος του νομικού συστήματος.

Ωστόσο, στην καθημερινότητα θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία».

Συγκεκριμένα, ο κ. Mickoski τόνισε με θράσος χιλίων πιθήκων:

«Η πατρίδα μου είναι η Μακεδονία (sic), και σε καθημερινή βάση, όταν κάνω δηλώσεις, δεν πρόκειται να χρησιμοποιώ διαφορετικά το όνομά της. Ωστόσο, ως κυβέρνηση πρέπει να σεβαστούμε τους νόμους και το Σύνταγμα. Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι δεν αποτελούν μέρος του νομικού μας συστήματος. Όμως η θέση μου δεν έχει αλλάξει. Λέω συνεχώς Μακεδονία (sic) και θα συνεχίσω να λέω Μακεδονία (sic)».

Επιπλέον, πρόσθεσε:

«Αυτό φαίνεται και στη σημερινή δήλωση και θα συνεχιστεί και στο μέλλον, διότι το πώς αποκαλώ την πατρίδα μου είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμά μου. Είναι Μακεδονία (sic) και θα παραμείνει Μακεδονία (sic). Ταυτόχρονα ως κυβέρνηση πρέπει να σεβαστούμε τους νόμους και το Σύνταγμα.

Ο Κανονισμός της Βουλής άλλαξε πέρυσι και αποτελεί μια νομικά δεσμευτική πράξη. Υπάρχει τμήμα του που αναφέρεται στον όρκο που δίνουν ο Πρωθυπουργός, τα μέλη της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Βουλής, οι Αντιπρόεδροι, ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου». υπογράμμισε ο κ. Mickoski.

Τέλος, υπογράμμισε:

«Δεν μπορώ να έχω διπλά μέτρα και σταθμά, να λαμβάνω και να καταθέτω νόμους με το επίθετο (σ.σ. επιθετικό προσδιορισμό «Βόρεια») που αποτελεί μέρος της συνταγματικής ονομασίας, να έχουμε θεσμική επικοινωνία με τη συνταγματική ονομασία, να εκδίδουμε διαβατήρια και προσωπικά έγγραφα, όπως ορισμένοι πολιτικοί που κάνουν ηλιοθεραπεία στην Αίγυπτο και στον νότιο γείτονά μας, και μετά να προσποιήσουμε ότι αυτό δεν είναι μέρος του νομικού μας συστήματος.

Ωστόσο, η προσωπική μου χρήση, όταν κάνω δηλώσεις, όπως έχω επαναλάβει στο παρελθόν, δεν θα διαφέρει ποτέ από αυτό που είναι σήμερα. Η πατρίδα μου είναι η Μακεδονία (sic) και θα παραμείνει Μακεδονία (sic)».

Η Ουάσιγκτον πιέζει τα Σκόπια για το θέμα της ονομασίας: Μας απογοήτευσε η Πρόεδρος ότι δε θα χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα δηλώνει η Αμερικανίδα πρέσβης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: