Βαθύ το χάσμα ανάμεσα στους Παλαιστινίους: Για πολιτικό παραλογισμό, διχασμό και γενοκτονία κατηγορεί τη Χαμάς στενός συνεργάτης του προέδρου Αμπάς

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς. EPA, CLEMENS BILAN




Σύμβουλος του Παλαιστίνιου Προέδρου, Μαχμούντ Αλ-Χαμπάς, θεώρησε ότι η Χαμάς απομακρύνεται από τον σωστό δρόμο και υψώνει μόνο συνθήματα, δείχνοντας ότι θέλει να επαναλάβει τη γενοκτονία της Γάζας σε άλλες περιοχές.

Σε απάντηση στον επικεφαλής του κινήματος της Χαμάς στο εξωτερικό, Khaled Meshaal, ο σύμβουλος του Παλαιστίνιου Προέδρου πρόσθεσε στο Al Arabiya ότι η Γάζα πλέον καταστράφηκε.

Διευκρίνισε επίσης ότι αυτό που συμβαίνει στη Γάζα δεν είναι αγώνας που διεξάγει η Χαμάς, αλλά μάλλον γενοκτονία, επισημαίνοντας ότι η Χαμάς θέλει να διαιωνίσει τη διαίρεση και να την εδραιώσει ως μόνιμη κατάσταση.

«Η Χαμάς ασκεί πολιτικό παραλογισμό»

Ακόμα ανέφερε ότι οι Συμφωνίες του Όσλο έχουν τελειώσει και δεν τις τηρούμε και ότι η Χαμάς ασκεί πολιτικό παραλογισμό.

Πρόσθεσε απαντώντας στον Meshaal ότι το να μιλάμε για τις Συμφωνίες του Όσλο υπό τις παρούσες συνθήκες είναι «μάταιο».

Θεώρησε επίσης ότι η Χαμάς θέλει τον παλαιστινιακό λαό να αυτοκτονήσει ως τίμημα για τις πολιτικές της. Πρόσθεσε ως απάντηση στον Μεσάαλ ότι η Χαμάς ήταν αυτή που πραγματοποίησε το πραξικόπημα και παρεμπόδιζε την εθνική ενότητα.

Ο Αλ-Χαμπάς είπε ως απάντηση στον Μεσάαλ ότι η Χαμάς είναι η αιτία του διχασμού, και ο παλαιστινιακός λαός το γνωρίζει αυτό.

Πρόσθεσε ότι το κίνημα της Χαμάς θέλει η Αρχή να διεξάγει εκλογές χωρίς την Ιερουσαλήμ και αυτό είναι προδοσία, καθώς είναι αφιερωμένο στον διαχωρισμό της Γάζας από τη Δυτική Όχθη.

Ο Αλ-Χαμπάς ξεκαθάρισε στο Al-Arabiya ότι ο παλαιστινιακός λαός δεν είναι ένα εμπόρευμα προς εκμετάλλευση για τις φιλοδοξίες της Χαμάς.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Πρώτη νύχτα ελευθερίας για τον Τζούλιαν Ασάνζ: «Μην τον αντιμετωπίζεται σαν μάρτυρα» λέει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Αυστραλίας

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: