Τρόμος από τα καρτέλ ναρκωτικών στο Ακαπούλκο, βρέθηκαν άλλα 10 πτώματα: Χιλιάδες τα θύματα των ναρκεμπόρων στο διάσημο μεξικανικό θέρετρο

FILE PHOTO: Prosecution staff inspect a zone where a clandestine grave was found, in Ciudad Juarez, Mexico, 07 September 2023. EPA, Luis Torres




Δέκα πτώματα βρέθηκαν σε διάφορα σημεία του λιμανιού του Ακαπούλκο, στο νότιο Μεξικό,

που πλήττεται από τη μάστιγα του οργανωμένου εγκλήματος, ανακοίνωσε η τοπική γραμματεία που είναι αρμόδια για τη δημόσια ασφάλεια.

Τα πτώματα δύο γυναικών και τεσσάρων ανδρών βρέθηκαν εγκαταλειμμένα το βράδυ της Δευτέρας σε λεωφόρο κοντά σε αγορά, ανακοίνωσε η γραμματεία στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως τα άλλα πτώματα βρέθηκαν έπειτα από διάφορες πράξεις βίας σε άλλες συνοικίες της πόλης.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, τα έξι εγκαταλειμμένα πτώματα, τα οποία δεν έχουν ακόμα αναγνωρισθεί, ρίχτηκαν στο δρόμο από ένα αυτοκίνητο.

Οι αρχές ανέφεραν στη συνέχεια πως βρήκαν τα πτώματα τριών ανδρών καθώς και τρεις τραυματίες έπειτα από ανταλλαγή πυρών στη συνοικία Εμιλιάνο Ζαπάτα, στο βόρειο τμήμα της πόλης.

Ένα πτώμα άλλου άνδρα γαζωμένο από σφαίρες ανακαλύφθηκε επίσης στη λεωφόρο που εκτείνεται κατά μήκος της ακτής, στην τουριστική ζώνη του Ακαπούλκο.

Το διάσημο αυτό μεξικανικό θέρετρο της ακτής του Ειρηνικού, που στα τέλη Οκτωβρίου υπέστη καταστροφές από ισχυρό τυφώνα, βρίσκεται στην πολιτεία Γκερέρο, μία από αυτές που πλήττονται περισσότερο από τις εγκληματικές δραστηριότητες των καρτέλ των ναρκωτικών. Περίπου 1.890 φόνοι καταγράφηκαν εκεί το 2023.

Σήμερα βρέθηκαν στο Ακαπούλκο τα διαμελισμένα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων. Ένα από τα θύματα ήταν υποψήφιος για τοπικό αιρετό αξίωμα στις γενικές εκλογές της 2ας Ιουνίου.

Η βία που συνδέεται με τα καρτέλ έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 450.000 ανθρώπους, ενώ περισσότεροι από 100.000 είναι αυτοί που έχουν εξαφανισθεί από το 2006, όταν ο πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν (2006-2012) εξαπέλυσε στρατιωτική επίθεση εναντίον του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεξικό, Μεξικό

Στο φρούριο του Κιμ Γιονγκ Ουν: Η Βόρεια Κορέα χτίζει «τείχος» στα σύνορά της με τη Νότια Κορέα, την ώρα που η «αμυντική» συμφωνία της με τη Ρωσία προκαλεί πονοκέφαλο στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: