Τρέχει να συναντήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν: Πάει στην Αστάνα του Καζακστάν ο Ερντογάν, ο Ρώσος αυταρχικός πρόεδρος φαίνεται ότι του κάνει “καψώνι”!

FILE PHOTO: epa11351809 Russian President Vladimir Putin Russia. EPA, ALEXANDER KAZAKOV, SPUTNIK KREMLIN POOL




Την προετοιμασία της συνάντησης των αυταρχικών προέδρων Ρωσίας και Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που είχε προαναγγείλει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου ηγέτη.

«Αυτή η δυνατότητα τώρα βρίσκεται υπό επεξεργασία», δήλωσε απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση εάν προετοιμάζεται συνάντηση του Πούτιν και του Ερντογάν στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, που θα φιλοξενηθεί εκεί στις 3-4 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk, ο Χακάν Φιντάν είχε νωρίτερα δηλώσει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος «τις επόμενες ημέρες πιθανώς θα συναντηθεί με τον ίδιο τον κ. Πούτιν στο Καζακστάν» και θα έχει συνομιλίες για «την κατάσταση στην Ουκρανία και διμερή ζητήματα, ειδικότερα την κατασκευή του κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία».

Η συνάντηση του Πούτιν και του Ερντογάν προαναγγέλλεται από τον Απρίλιο, όταν είχε κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες ανακοινωθεί ότι προβλέπεται επίσκεψη του Ρώσου ηγέτη στην Τουρκία, η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω έλλειψης σύμπτωσης του κατάλληλου χρόνου στα προγράμματα των δύο Προέδρων, κατά το Κρεμλίνο.

«Μια αναλυτική συνάντηση των δύο προέδρων έχει ωριμάσει, αυτό το κατανοούν και στη Μόσχα και στην Άγκυρα», είχε δηλώσει νωρίτερα ο βοηθός του Προέδρου της Ρωσίας επί διεθνών ζητημάτων Γιούρι Ουσακόφ, σύμφωνα με το αρμενικό πρόγραμμα του δικτύου «Sputnik».

Η Ιορδανία ομιλεί για σχέδιο συνωμοσίας που συνδέεται με το Ιράν: Οι υπηρεσίες ασφαλείας εντόπισαν εκρηκτικά που ήταν κρυμμένα σε αποθήκη κοντά στο Αμάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: