Τραγωδία με μετανάστες στη Σύμη: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από την σύγκρουση του ακυβέρνητου ταχύπλοου σκάφους στο οποίο επέβαιναν με περιπολικό του Λιμενικού

File photo: Ναυάγιο με μετανάστες στη Μεσόγειο. EPA, Opielok Offshore Carriers Opie




Τραγωδία στην θαλάσσια περιοχής της Σύμης. Τις βραδινές ώρες, δύο Περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής βρισκόμενα σε περιπολία στην θαλάσσια περιοχή της Σύμης, εντόπισαν ταχύπλοο σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων, να πλέει με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τη νησίδα Νίμο.

Στη συνέχεια, τα σκάφη του Λιμενικού προσέγγισαν το ταχύπλοο και με χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων επιχείρησαν να το ακινητοποιήσουν, με αρνητικά αποτελέσματα.

Αντιθέτως, το σκάφος ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς.

Κατά τη διάρκεια των ελιγμών, ο χειριστής για να αποφύγει τη σύλληψη του, εγκατέλειψε το σκάφος πηδώντας στη θάλασσα, με αποτέλεσμα το ταχύπλοο να πλεύσει ακυβέρνητο με μεγάλη ταχύτητα και να προσκρούσει στην πρυμναία αριστερή πλευρά του ενός Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παρά τις ενέργειες αποφυγής από το Π.Λ.Σ.

Από τη πρόσκρουση οι περισσότεροι επιβαίνοντες του ταχύπλοου έπεσαν στη θάλασσα. Αμέσως από τα πληρώματα των Π.Λ.Σ. πραγματοποιήθηκε περισυλλογή των ναυαγών, δεκαεπτά ανδρών και ενός ανήλικου, χωρίς να υπάρχει αγνοούμενος, ενώ το σκάφος βυθίστηκε.

Με την περισυλλογή διαπιστώθηκε ότι πέντε αλλοδαποί είχαν τραυματιστεί και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ένας ακόμα είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έγιναν επιτυχημένες προσπάθειες ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ) του αλλοδαπού που είχε χάσει τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα την επαναφορά του.

Όλοι οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης, ενώ τα έξι άτομα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Σύμης, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός εκ των τραυματιών.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με Περιπολικό Πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη Ρόδο προκειμένου διακομισθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης συνελήφθη ο αλλοδαπός χειριστής του σκάφους, ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση οι αλλοδαποί είχαν ξεκινήσει από την περιοχή «ΝΤΑΤΣΑ» Τουρκίας καταβάλλοντας ο καθένας το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) δολαρίων Η.Π.Α..

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ανησυχία στη Μαγνησία για δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας που οφείλεται στο νερό: Επτά παιδιά στο νοσοκομείο Βόλου, στη ΜΕΘ ηλικιωμένος

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: