Το Βέλγιο νίκησε με 2-0 τη Ρουμανία και τέσσερις ομάδες ισοβαθμούν στον «όμιλο της φωτιάς»: Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν αποφασίσει να μην χάσουν… [βίντεο]

Kevin de Bruyne of Belgium celebrates scoring the 2-0 with Yannick Carrasco of Belgium during the UEFA EURO 2024 Group E soccer match between Belgium and Romania, in Cologne, Germany. EPA/RONALD WITTEK




Το Βέλγιο έκανε το καθήκον του μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Σλοβακία, νίκησε με 2-0 τη Ρουμανία στην Κολωνία και ο 5ος όμιλος του Euro 2024 πήρε… φωτιά ενόψει της 3ης (και τελευταίας) αγωνιστικής της 1ης φάσης της διοργάνωσης.

Μετά και το πρώτο «τρίποντο» της Ουκρανίας επί των Σλοβάκων στο παιχνίδι που έγινε την Παρασκευή (21/6), οι τέσσερις ομάδες του γκρουπ έχουν από 3 βαθμούς κι όπως γίνεται αντιληπτό τα πάντα θα κριθούν την ερχόμενη εβδομάδα (26/6) στα ματς, Βέλγιο-Ουκρανία και Ρουμανία-Σλοβακία.

Η ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο έπαιζε σήμερα την ύπαρξή της απέναντι στους Βαλκάνιους, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση σε κορυφαίο τουρνουά.

Κανείς στους «κόκκινους διαβόλους» δεν ήθελε να σκεφτεί το ενδεχόμενο της δεύτερης ήττας και τελικά αυτό δε συνέβη.

Μπορεί ο Ρομέλου Λουκάκου να μην σκόραρε σε τελική φάση κορυφαίου τουρνουά για 12η φορά και να μένει «άσφαιρος» για δύο σερί ματς των γκρουπ για πρώτη φορά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, παρ΄ όλα αυτά από δική του ασίστ στο 2′ ο Τίλεμανς με ευθύβολο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής άνοιξε το σκορ.




Κι αφού οι Ρουμάνοι δεν μπόρεσαν στο καλό τους διάστημα να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, με καλύτερη στιγμή αυτή του 5ου λεπτού με την κεφαλιά του Μπούρκα που εξουδετέρωσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο Καστέλς, το Βέλγιο θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» το ματς στο 18′ με το σουτ του Λουκεμπάκιο που βρήκε σε ετοιμότητα τον Νίτσα.

Ευκαιρία για τη Ρουμανία

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία σημαντική στιγμή για τη Ρουμανία. Συγκεκριμένα στο 48′ ο Ντράγκους κέρδισε την κόντρα στη μεσαία γραμή και ο Μιχάιλα έφυγε μόνος του με μέτωπο προς προς την αντίπαλη περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε ήταν απελπιστικά άστοχο.

Στο 56′ ο Νίτα μπλόκαρε τη μπάλα μετά το δυνατό σουτ του Ντε Μπρόινε από το ημικύκλιο της περιοχής.

Το γκολ που ψάχνει από την 1η αγωνιστική ο Ρομέλου Λουκάκου το πέτυχε στο 64′ από την εξαιρετική πάσα του Ντε Μπρόινε, ωστόσο, όπως έγινε και στο ματς με τη Σλοβακία με τα δύο που πέτυχε και δε μέτρησαν, έτσι και το σημερινό, καθώς ο Βέλγος στράικερ ξεκίνησε από θέση οφσάιντ.

Ασίστ Καστέλς και… 2-0

Απίστευτη ευκαιρία έχασε στο 68΄ η Ρουμανία, όταν ο Μαν βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Καστέλς, με τον γκολκίπερ του Βελγίου να κάνει την απόκρουση του αγώνα!

Το παιχνίδι είχε ανοίξει για τα καλά και στο 80′ τα πάντα τελείωσαν. Το ελεύθερο του γκολκίπερ Καστέλς μετατράπηκε σε ασίστ για τον Ντε Μπρόινε, ο οποίος έβαλε πλάτη τον Ντραγκούσιν και με πλασέ «έγραψε» το 2-0.




Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Κίτρινες: Λουκεμπάκιο – Μάριους Μάριν, Μπάνκου

Οι ενδεκάδες:

ΒΕΛΓΙΟ (Ντομένικο Τεντέσκο): Καστίλς, Καστάν, Φαές, Βερτόνγκεν, Ντοκού (72′ Καράσκο), Τεάτ (77′ Ντεμπάστ), Τίλεμανς (72′ Μανγκαλά), Ονάνα, Ντε Μπρόινε, Λουκεμπάκιο (56′ Τροσάρ), Λουκάκου

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Εντι Ιορντανέσκου): Νίτα, Ράτσιου (89′ Σορέσκου), Ντραγκούσιν, Μπούρτσα, Μπάνκου, Μάριους Μάριν (67′ Ολάρου), Ραζβάν Μάριν, Στάντσιου, Μιχάιλα (68′ Χάτζι), Μαν, Ντράγκους (81′ Αλιμπεκ)

  • MVP ο Κέβιν Ντε Μπρόινε

Ο αρχηγός της Εθνικής Βελγίου και σκόρερ του δεύτερου γκολ στο αποψινό ματς με τη Ρουμανία (2-0), Κέβιν Ντε Μπρόινε, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Euro 2024.

Έτρεξε περίπου 12 χιλιόμετρα σε όλο το 90λεπτο του αγώνα (11,7 για την ακρίβεια) και οι πάσες του είχαν 79% ευστοχία.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κολωνία, Γερμανία 

Επίδειξη δύναμης από την Πορτογαλία και αλτρουισμού από τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Προτίμησε την πάσα αντί για το ρεκόρ στο τρίτο γκολ απέναντι από την Τουρκία [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: