Το τρίο Τζόνσον, Τρας και Σούνακ εξαΰλωσαν τους Τόρις, τους οδηγούν στη χειρότερη ήττα από το 1900: Τσουνάμι οι Εργατικοί έως και 476 στις 650 έδρες – 18 υπουργοί εκτός Βουλής

epa10690401 A poster featuring former Prime Minster Boris Johnson pictured in London, Britain, 14 June 2023. EPA, NEIL HALL




Τίποτε δεν μπορεί πλέον να σταματήσει τη σαρωτική επικράτηση των Εργατικών στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που λαμβάνουν τη μορφή τσουνάμι για τους Τόρις.

Για πρωτοφανή σαρωτικό θριάμβο κάνουν λόγο οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, όπως αυτή της Pollters Electoral Calculus με το Find Out Now για την Daily Mail.

Η δημοσκόπηση με χρήση MRP, που σημαίνει Multi-level Regression and Poststratification, είναι μια σχετικά πρόσφατη καινοτομία στην επιστήμη των δημοσκοπήσεων που έχουν χρησιμοποιηθεί για την επιτυχή πρόβλεψη των δύο τελευταίων βρετανικών γενικών εκλογών και δίνει το εκτιμώμενο αποτέλεσμα σε κάθε (νέα) εκλογική περιφέρεια του Westminster.

Διεξήχθη από τις 20 Μαΐου έως τις 27 Μαΐου 2024, με μέγεθος δείγματος άνω των 10.000 ατόμων.

Όπως φαίνεται από τον πίνακα που ακολουθεί η διαφορά μεταξύ των Εργατικών και των Συντηρητικών καταγράφεται χαώδης ξεπερνώντας και τις 27 ποσοστιαίες .

Τα πράγματα όμως γίνονται ακόμη χειρότερα στην πρόβλεψη για τις έδρες καθώς δεν είναι μόνον το γεγονός ότι οι Εργατικοί μπορούν να φτάσουν ως το εξωπραγματικό για τα Βρετανικά χρονικά αριθμό των 467 εδρών, αλλά κυρίως το ότι οι Τόρις θα είναι κάτω από τις 100 έδρες.

 

Ο σχολιασμός των ερευνητών

Η πρόβλεψή μας είναι η κατολίσθηση των Εργατικών με πλειοψηφία των Εργατικών 336 εδρών. Οι Συντηρητικοί πρόκειται να χάσουν τις περισσότερες από τις έδρες τους και θα μπορούσαν να έχουν κάτω από 100 έδρες μετά τις εκλογές.

Η προβλεπόμενη νίκη των Εργατικών θα ήταν μεγαλύτερη από τη συντριπτική νίκη του Τόνι Μπλερ το 1997 (419 έδρες) και θα ήταν η μεγαλύτερη νίκη οποιουδήποτε κόμματος στη σύγχρονη κοινοβουλευτική ιστορία, εκτός από το 1931.

Οι 72 έδρες για τους Συντηρητικούς θα ήταν το χειρότερο αποτέλεσμά τους από τουλάχιστον το 1900.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες τείνουν να τα πηγαίνουν καλύτερα όταν οι Συντηρητικοί τα πάνε άσχημα και προβλέπεται να κερδίσουν 39 έδρες. Αυτή η κοινοβουλευτική επιστροφή θα τους έφερνε πιο κοντά στο σύνολο των εδρών που απολάμβαναν από το 1997 έως το 2015.

Δεκαοκτώ μέλη του Συντηρητικού Υπουργικού Συμβουλίου είναι πιθανό να χάσουν τις έδρες τους.

  • Oliver Dowden, James Cleverly, Grant Shapps, Penny Mordaunt, Kemi Badenoch, Claire Coutinho, Mel Stride, Gillian Keegan, Mark Harper, David Davies, Victoria Prentis, Esther McVey, Andrew Mitchell, Johnny Mercer (όλα στους Labour)
  • Alex Chalk, Michael Tomlinson (και οι δύο σε Lib Dem)
  • Alister Jack (στο SNP); Simon Hart (στο Plaid Cyrmu)

Συντηρητικά μέλη του υπουργικού συμβουλίου που είναι πιθανό να διατηρήσουν τις έδρες τους και ενδέχεται να διεκδικήσουν τον επόμενο διαγωνισμό ηγεσίας των Συντηρητικών:

  • Jeremy Hunt, Victoria Atkins, Tom Tugendhat, Steve Barclay, Michelle Donelan

Πηγή electoralcalculus.co.uk

Ξεκινά η δεύτερη θητεία για τον «θεό» του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε: Ο άνθρωπος που συνέτριψε τις συμμορίες πρέπει τώρα να νικήσει χρέος και ακραία φτώχεια [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: