Το ψευδοκράτος ισχυρίζεται ότι δεν θα παραταθεί η θητεία της κ. Ολγκίν Κουεγιάρ: Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ δήλωσε ότι “συνεχίζει τη δέσμευσή της με τα μέρη” για την Κύπρο




Δεν αντικατοπτρίζει (δήθεν) την αλήθεια η είδηση που δημοσιεύθηκε στα ελληνοκυπριακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) για παράταση της θητείας της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άγκελα Ολγκίν Κουεγιάρ, αναφέρει ανακοίνωση της παράνομης ψευτο-«προεδρίας» του ψευδοκράτους.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «επιβεβαιώθηκε από πηγές του ΟΗΕ ότι η είδηση δεν είναι αληθής».

Αναφέρεται επίσης ότι ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, έδωσε τη συγκατάθεσή του σε αυτόν τον διορισμό «υπό την προϋπόθεση ότι θα περιοριστεί σε 6 μήνες».

Τον ένα μήνα που απομένει, αναφέρεται, ο κ. Τατάρ θα συνεχίσει να εργάζεται εποικοδομητικά με την Προσωπικό Απεσταλμένη του Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Θυμίζουμε ότι στη συνάντηση του Αντόνιο Γκουτέρες με την προσωπική του απεσταλμένη για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, αναφέρθηκε ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

“Μπορώ να σας πω ότι ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε όντως νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα με την προσωπική του απεσταλμένη, κ. Ολγκίν. Συνεχίζει τη δέσμευσή της με τα μέρη και άλλους σχετικούς φορείς στην αναζήτηση κοινού εδάφους. Θα είναι στη Νέα Υόρκη για λίγο ακόμα. Συζήτησε με τον Γενικό Γραμματέα για την πορεία προς τα εμπρός” είπε ο κ. Ντουζαρίκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Hellas Journal

Ο κ. Ντουζαρίκ ανέφερε ότι για τη συνάντηση του κ. Γκουτέρες με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Γεραπετρίτη, δεν είχε κάτι να προσθέσει, αλλά είπε πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι συζήτησαν με τον ΓΓ για το Κυπριακό και πολλά άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

ΚΥΠΕ/ΟΑ/ΡΠΑ/ΜΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Ο Γκουτέρες επιθυμεί να παρατείνει την αποστολή της Ολγκίν στην Κύπρο, λέει ο Κόμπος: Την Κυριακή στις ΗΠΑ ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: