Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η Κύπρος, ιδιαίτερα η Δικαιοσύνη, εκτέθηκε, έχει γίνει ρεζίλι: Δεν αποδείχθηκε συγκέντρωση χρημάτων από τον Κενάν για τους αντάρτες του PKK

Στιγμιότυπο από εκδήλωση συμπαράστασης στον Κενάν Αγιάς. Φωτογραφία από τον Φιλελεύθερο




Θυμόμαστε, όταν διεξαγόταν η διαδικασία εναντίον του Κενάν Αγιάς στα κυπριακά δικαστήρια (πρώτα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και έπειτα στο Ανώτατο Δικαστήριο) που διάφοροι μας κουνούσαν το δάχτυλο και άφηναν υπόνοιες για ξέπλυμα χρήματος από τον Κούρδο αγωνιστή, για λογαριασμό του ένοπλου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Μας έλεγαν -πλαγίως και όχι ευθέως- ότι οι γερμανικές αρχές έχουν στοιχεία για παράνομες διαδρομές χρημάτων και να μη βιαζόμαστε να τον αθωώσουμε επειδή είναι Κούρδος.

Κατά τα άλλα, στην προχθεσινή, 31η ημέρα της δίκης του στο Αμβούργο, η Κατηγορούσα Αρχή ολοκλήρωσε την αγόρευσή της.

Ζήτησε τη φυλάκισή του για τεσσεράμισι χρόνια, αναφέροντας κυρίως το PKK και όσα γίνονται στην Τουρκία, δίχως να επιμείνει σε δήθεν στοιχεία που εμπλέκουν τον Κενάν σε «τρομοκρατική οργάνωση».

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής εισαγγελίας, μεταξύ άλλων αορίστων ισχυρισμών, ανέφερε επί λέξει πως «η συγκέντρωση χρημάτων για το PKK δεν μπόρεσε να αποδειχθεί» εκθέτοντας ταυτόχρονα και αυτούς που διέρρεαν τις παραπάνω φήμες περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Όπως αποδείχθηκε από την αγόρευση, το δικαστήριο δεν έχει την παραμικρή απόδειξη για συμμετοχή του Αγιάς σε τρομοκρατικές πράξεις, πέρα από αυθαίρετα συμπεράσματα μετά από υποκλομές μηνυμάτων.

Στην Κύπρο δεν ντρέπεται κανείς από όσους βιάστηκαν να τον παραδώσουν στους δήμιούς του; Εμείς ντρεπόμαστε για λογαριασμό τους, πάντως.

ΑΛ. ΜΙΧ., Φιλελεύθερος

«Δεν ζητάμε τίποτα, παρά μόνο να μαθευτεί και η δική μας ιστορία»: Χιλιάδες παιδιά από την Κύπρο που έφυγαν κυνηγημένα ως πρόσφυγες, φιλοξένησε η Ελλάδα μετά την εισβολή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: