Το πρώτο κύμα καύσωνα του καλοκαιριού στην Κύπρο: Κίτρινη προειδοποίηση για το πρώτο 40άρι, η θερμοκρασία πάνω από τον μέσο όρο

File Photo Πολίτες προσπαθούν να δροσιστούν κατά τη διάρκεια καύσωνα ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ μέσω ΚΥΠΕ




Σε κλοιό καύσωνα εισέρχεται η Κύπρος με τον υδράργυρο να αναμένεται να καταγράψει το πρώτο 40αρι για φέτος και την Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει κίτρινη προειδοποίηση για καύσωνα. Η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ τίθεται από τις 12:30 το μεσημέρι, μέχρι και τις 15:30 της ίδιας μέρας, κίτρινη προειδοποίηση για καύσωνα.

Συγκεκριμένα, θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο για να κυμανθεί αρκετά πιο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Alpha News

Στόχος η λύση για ένα κράτος ανεξάρτητο και κυρίαρχο, απαλλαγμένο από αναχρονιστικές εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα, δηλώνει ο Λετυμπιώτης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: