Tο ΝΑΤΟ πρόδωσε την Ελλάδα και την Κύπρο το 1974, μήπως θα μας πουλήσει ξανά; Πέστε όχι στα γεράκια που οδηγούν τον πλανήτη σε ολοκαύτωμα, η απειλή έρχεται από το Ισλάμ

epa11397615 Italy’s Prime Minister Giorgia Meloni casts her ballot in the European Parliament elections at a polling station, in Rome, Italy, 08 June 2024. EPA, GIUSEPPE LAMI




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ*, Αθήνα

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά το αποτέλεσμα της σημερινής «ευρω-κάλπης» σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον ερχόμενο Νοέμβριο, κρίνουν το μέλλον της ειρήνης στον πλανήτη.

Καθορίζουν δηλαδή αν θα επικρατήσουν τα αρπακτικά και οι παλαβοί που βλέπουν την συνέχιση της αιματοχυσίας στην Ουκρανία ως υπαρξιακό ζήτημα πολιτικής επιβίωσης, ενδεχομένως και κερδοσκοπίας, ή οι Ευρωπαίοι πατριώτες που αντιλαμβάνονται ότι η απειλή δεν έρχεται από τη Μόσχα, αλλά από το Ισλάμ μέσω του ανεξέλεγκτου λαθροεποικισμού.

Μία δραστική συρρίκνωση των βασικών σχηματισμών εξουσίας που καταδυναστεύουν το ευρωκοινοβούλιο, όπως το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα, οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Ατλαντιστές «Πράσινοι» και οι Νεοφιλελεύθεροι του Renew Europe, θα αποκλιμακώσει τουλάχιστον την Ρωσοφοβία και την συνακόλουθη ψυχροπολεμική ρητορική που με ενδεχόμενη επανεκλογή της Ούρσουλας φον ντεν Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν θα φτάσει στα ύψη.

Αντιθέτως η αναμενόμενη ενίσχυση των κομμάτων της εθνοκεντρικής Δεξιάς που ανήκουν στους σχηματισμούς των «Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών» (ECR) με επικεφαλής την Μελόνι ή την ευρω-ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία» (ΙD) των Λεπέν και Σαλβίνι, αναμένεται να φρενάρει την Νατοική πλειοδοσία των Βρυξελλών και να επιβάλει στην προεδρία της Κομισιόν μια πιο νηφάλια προσωπικότητα σε σχέση με την πολεμοχαρή Γερμανίδα «θεία»…

  • Βεβαίως το αντιρωσικό λόμπι παραμένει ισχυρότατο τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στο Βερολίνο. Και θα δώσει μάχη μέχρις εσχάτων, έστω και με το «παλτό» Ουρσουλα φον ντεν Λάιεν.

Στο τελευταίο ευρω-ντιμπέιτ-καραγκιοζιλίκι πριν την αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου, που οργανώθηκε από την γνωστή EBU της…Γιουροβίζιον, αποκλείστηκαν με αστείες επινοήσεις οι εκπρόσωποι της καθαρόαιμης Ευρωπαικής Δεξιάς.  Ετσι η κυρία φον ντεν Λάιεν αφέθηκε να ξεσαλώσει.

Αναγκάστηκε να κάνει ένα μικρό …μασάζ προς τους Ευρωπαίους Συντηρητικούς της Μελόνι μπας και γίνει κανένα θαύμα να τη στηρίξουν, κατακεραύνωσε όμως την ίδια ώρα τους υποτιθέμενους «ρωσόφιλους» της Ευρώπης.

Ο νέος επικεφαλής της Επιτροπής, τόνισε, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι θα είναι «φίλος της Ουκρανίας και εχθρός του Πούτιν». Και η ίδια έσπευσε να διευκρινίσει ότι συνεργάζεται μόνο με «φιλοευρωπαικές, φιλονατοικές και φιλοουκρανικές δυνάμεις»!

Μεταφράζοντας σε απλά ελληνικά η κυρία φον ντερ Λάιεν, είπε ότι όσοι σώφρονες Ευρωπαίοι καταψηφίσουν τα κόμματα που επιθυμούν διακαώς την συνέχιση του πολέμου μέχρι …τελικής νίκης της συμμορίας Ζελένσκι, ή πυρηνικού ολοκαυτώματος είναι «Ρωσόπληκτοι»! Κάτι σαν… «Ρωσοψέκ» που λέμε στα καθ΄ημάς.

Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος θα φταίει σε περίπτωση πανωλεθρίας του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος και όλων των φιλονατοικών σχηματισμών όπως οι «Πράσινοι» (σ.σ. ναι τα δήθεν παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης που πρωτοστατούν σήμερα σε πολεμικές κραυγές εναντίον του Πούτιν), η Γερμανίδα επανέφερε τις γνωστές θεωρίες συνομωσίας.

Αν το αποτέλεσμα δεν της αρέσει θα έχουν παρέμβει οι πανταχού παρόντες …Ρώσοι χάκερς που χειραγωγούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή λοιπόν είναι η εικόνα σε ευρωπαικό επίπεδο. Οποιος δεν ψηφίσει υπέρ του πολέμου με την Ρωσία, μεθαύριο ίσως και με την Κίνα, είναι «ψεκασμένος». Δυστυχώς, χωρίς να φαίνεται, αυτό είναι το κυρίαρχο διακύβευμα και στις ελληνικές κάλπες των ευρω-εκλογών.

  • Η κυβέρνηση αναμένει ένα ανεκτό αποτέλεσμα για να προχωρήσει άμεσα σε νέες δοσοληψίες με τον Ζελένσκι υλοποιώντας τις μυστικές δεσμεύσεις της περί αποστολής πρόσθετου πολεμικού υλικού.
  • Ο Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί στις ΗΠΑ ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα ενεργοποιήσει τις προβλέψεις του πρωτόκολλου αμυντικής συνεργασίας που υπέγραψε με τον Ζελέσνκι …μαύρη νύχτα.

Όμως η αναβάθμιση της κατ’ ευφημισμόν «αμυντικής συνεργασίας» Ελλάδας-Ουκρανίας (που ουσιαστικά περιορίζεται σε μονομερή δωρεά οπλικών συστημάτων, λες και μας περισσεύουν), αποτελεί την απόλυτη πολιτική ανευθυνότητα.

Πρωτίστως αν αγγίξει οπλικά συστήματα αιχμής, όπως οι πύραυλοι Patriot ή οι S-300 και πολύ περισσότερο βέβαια μαχητικά αεροσκάφη όπως τα Mirage ή τα F-16(Block-30)που διαθέτει η ελληνική πολεμική αεροπορία και για τα οποία μπήκε αίφνης πωλητήριο…

Μια τέτοια ανάμιξη θα μας καθιστούσε ευθέως μέρος του προβλήματος. Με απροσδιόριστες προεκτάσεις. Προσέξτε: Ο φρενοβλαβής Νορβηγός υπάλληλος που προίσταται στο ΝΑΤΟ θέλει τώρα να χτυπηθούν στόχοι στο εσωτερικό της Ρωσίας με «εισαγόμενα» δυτικά όπλα, από αυτά  που χαρίζονται στον Ζελένσκι.

Στο πλευρό του έσπευσαν ήδη ο Μπάιντεν, ο Σόλτς και ο Μακρόν. Και το πανηγύρι άρχισε. Ετσι όμως και πέσει μισό βλήμα σε ρωσικό έδαφος από όπλο ελληνικής προέλευσης τι ακριβώς θα συμβεί; Κερδίζουμε κάτι εμείς από αυτή την πλειοδοσία …«Νατοισμού»; Μπορεί να κερδίζουν οι τσέπες κάποιων. Αλλά η χώρα;…

Λένε οι πονηρούληδες του ΕΛΙΑΜΕΠ και της …εγκρίτου καθημερινής εφημερίδας που φιλοξενεί τις απόψεις τους, ότι η Ελλάδα οφείλει να συνδράμει ενεργά την Νατοική προσπάθεια και να αναμιχθεί στην ρωσο-ουκρανική διένεξη γιατί έτσι τοποθετείται στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Κι αυτό θα μπορεί να επικαλείται αν στο μέλλον δεχτεί απρόκλητη επίθεση από την Τουρκία. Σοβαρά;

Λέτε η Τουρκία να ρωτήσει το ΝΑΤΟ πριν μας επιτεθεί; Κι αν το ρωτήσει, λέτε ότι το ΝΑΤΟ θα σταθεί στην σωστή πλευρά της ιστορίας; Όπως έκανε το 1974 με τον Αττίλα αναγκάζοντας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να αποσύρει την χώρα από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας;

Λοιπόν αφήστε τις καραμέλες των διαφόρων μισθοδίαιτων του ατλαντισμού και δείτε την αλήθεια κατάματα. Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ δεν αποτελεί την παραμικρή εγγύηση για την προστασία της, τουλάχιστον από τον βασικό μας εχθρό. Το ΝΑΤΟ όπως έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν δεν αναμιγνύεται σε διενέξεις μελών του. Και εμείς δεν απειλούμαστε σήμερα από την Ρωσία του Πούτιν. Από τους απέναντι απειλούμαστε.

  • Ακόμη και η ευρωπαική αντιαεροπορική ομπρέλα που ευαγγελίζεται ο Μητσοτάκης (προς μεγάλη τέρψη της γερμανικής Rheinmetall που ορέγεται να πάρει το project) είναι αμφίβολο αν θα μας καλύψει στο Αιγαίο. Γιατί μάλλον τα κλειδιά για την ενεργοποίηση της δεν θα βρίσκονται στην Αθήνα. Στο Βερολίνο θα βρίσκονται…

Συνεπώς τα παραμύθια περί συλλογικής άμυνας που υποτίθεται εξασφαλίζει η ενεργός σύμπραξη στο αντιρωσικό μπλοκ καλό είναι να σταματήσουν. Η συμμετοχή μας σε αυτό αντίθετα αποτελεί εγγύηση για την εμπλοκή μας σε καυγάδες που ουδόλως μας αφορούν χωρίς από την άλλη να προσφέρει οποιαδήποτε εγγύηση στρατιωτικής κάλυψης στον καυγά με τον γείτονα που καραδοκεί.

Αν επομένως η καλύτερη προοπτική για την διατήρηση της ειρήνης είναι τα κόμματα που στέκονται περισσότερο ουδέτερα στην ουκρανο-ρωσική διαμάχη και πιστεύουν σε έναν ρεαλιστικό συμβιβασμό, οφείλουμε σήμερα να τα ψηφίσουμε.

Στην Ελλάδα ειδικά  δεν είναι και πολλές οι επιλογές. Κάντε το καθήκον σας και αφήστε μετά τον Μητσοτάκη και τη θεία των Βρυξελλών να επικαλούνται τους …Ρωσοψέκ!

* Γιώργος Χαρβαλιάς
Συγγραφέας του βιβλίου  «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια»

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Δικαιούνται να μιλούν για Γενοκτονίες και οι Γερμανοί; Μα φυσικά και όχι, διότι όποιο μαζικό έγκλημα έγινε τον 20ο αιώνα έχει τη δική τους σφραγίδα…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: