Μπράβο του… Το μήνυμα του Γάλλου ποδοσφαιριστή, Μάρκους Τιράμ από τo EURO 2024: «Πρέπει να αγωνισθούμε για να μην περάσει το RN»

epa11227810 French soccer player Marcus Thuram. EPA, CHRISTOPHE PETIT TESSON




Ο Μάρκους Τιράμ βρίσκεται με την αποστολή της εθνικής Γαλλίας στο EURO 2024, γεγονός που δεν τον εμπόδισε να λάβει σαφή θέση στα πολιτικά πράγματα της πατρίδας του.

Ο νεαρός «πετεινός», δήλωσε πως «πρέπει να αγωνισθούμε για να μην περάσει το RN», αναφερόμενος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και το ισχυρό κύμα της ακροδεξιάς στην Γαλλία.

Ο 27χρονος επιθετικός της Ιντερ, είναι ο πρώτος από τους Γάλλους διεθνείς, που τοποθετήθηκε «ανοικτά» ενάντια στον «Εθνικό Συναγερμό» της Μαρίν Λεπέν, εν’ όψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 30ης Ιουνίου και της 7ης Ιουλίου.

«Νομίζω ότι η κατάσταση είναι θλιβερή και πολύ σοβαρή», επεσήμανε ο Γάλλος άσος και πρόσθεσε: «Οταν το έμαθα ήμουν στ΄αποδυτήρια και σοκαρίσθηκα.

Πρέπει να πούμε σε όλους να πάνε να ψηφίσουν, να παλέψουν καθημερινά. Ελπίζω ότι όλοι συμμερίζονται την γνώμη μου, δεν αρκεί να πούμε ότι πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε, πρέπει να εξηγήσουμε πώς φτάσαμε εκεί.

Δεν νομίζω ότι είναι πολύ περίπλοκο να εκφρασθείς για αυτό, προέρχεται από την ανατροφή μου, ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι με ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είμαι υποχρεωμένος να μεταφέρω ορισμένα μηνύματα.

Μεγαλώνοντας με τον πατέρα μου, έχω την υποχρέωση να εκπέμψω αυτό το μήνυμα. Δεν έχω καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι όλοι σκέπτονται όπως εγώ στην εθνική ομάδα. Δεν είμαι εδώ για να αναγκάσω κάποιον να πει κάτι, ακόμη κι εάν το σκέφτεται. Χάρη στον πατέρα μου (σ.σ. ο Γάλλος πρώην διεθνής άσος, Λιλιάν Τιράμ) έχω μια καλή αφορμή για να μπορώ να μιλήσω σχετικά».

Σημειώνεται, ότι μέχρι τώρα, όλοι οι Γάλλοι παίκτες που ερωτήθησαν για την πολιτική κατάσταση στην Γαλλία, είπαν απλώς ότι οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν, χωρίς ωστόσο να πάρον θέση.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

«Θα έπρεπε να πάρουμε το τέταρτο ματς στην έδρα μας», είπε ο Παπανικολάου: «Δυστυχώς τα άστρα ήταν λίγο εναντίον μας, συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό» δήλωσε ο Μπαρτζώκας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: