Το μεγάλο πρόβλημα των πυρκαγιών, οι θανάτοι από θερμοπληξία και οι επαφές Χριστοδουλίδη στη διάσκεψη για την Ουκρανία στο μικροσκόπιο των κυπριακών εφημερίδων

FILE PHOTO: Οι εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η αντιμετώπιση των ολοένα αυξανόμενων πυρκαγιών και οι ευθύνες της κυβέρνησης δεσπόζουν σε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τη Δευτέρα. Προβάλλονται επίσης οι θανάτοι από θερμοπληξία, το θέμα με τους μετανάστες στην νεκρή ζώνη και η αντιμετώπιση του από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η συμμετοχή του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη στη διάσκεψη για την Ουκρανία στο Μπούρκενστοκ, η αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων και άλλα.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Πολλά λόγια έργα μηδέν» γράφει στο κύριο της θέμα ότι παρότι η επίλυση του ηλεκτρικού ρεύματος, των κλιματιστικών στα σχολεία και των πυρκαγιών είχε περίοπτη θέση στις προεκλογικές δεσμεύσεις μετεκλογικά αποτέλεσε αντικείμενο εξαγγελιών. Αποφάσεις δεν υλοποιήθηκαν, τα ‘θα’ δεν έγιναν έργα και ο κόσμος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις ίδιες δυσκολίες, προσθέτει. Γράφει ότι μέσα σε εννέα μέρες σημειώθηκαν τρεις θάνατοι από ηλεκτροπληξία με την κυβέρνηση να θέλει να αποσύρει το νομοσχέδιο που αφορά τον επανέλεγχο των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Αλλού αναφέρει ότι Πυροσβεστική και ΑΗΚ διαφωνούν για το αίτιο της πυρκαγιάς στον Φαρμακά.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Νοσήλια σε όσους δεν αποχωρούν μετά το εξιτήριο» γράφει ότι η ανυπαρξία δομών επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ καθώς γίνεται άσκοπη παρακράτηση νοσοκομειακών κλινών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την έγκαιρη εξυπηρέτηση των ασθενών. Αλλού αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μετέφερε στη Διεθνή Σύνοδο για την Ειρήνη στην Ουκρανία την ετοιμότητα της ΚΔ να παρέχει επισιτιστική ασφάλεια. Γράφει επίσης ότι τα πλεονάσματα εφερεαν νέα αναβάθμιση της οικονομίας.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Δυσφορία με Στιούαρτ» γράφει στο κύριο του θέμα ότι μια σειρά από γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων με αφορμή την παρουσία μεταναστών εντός της νεκρής ζώνης προκαλούν δυσφορία στη Λευκωσία για τον τρόπο που ενήργησε η ΟΥΝΦΙΚΥΠ με τον Κόλιν Στιούαρτ να μην θεωρείται άμοιρος ευθυνών. Γράφει επίσης ότι άλλαξαν συμπεριφορές οι φωτιές και ξεσπούν και επεκτείνονται ευκολότερα. Αλλού αναφέρει ότι η καμπύλη των επιτοκίων γέρνει τώρα προς τα κάτω αλλά δεν ξεκαθαρίζεται πότε θα υπάρξουν νέες μειώσεις.

Η «Χαραυγή» στο κύριο πρωτοσέλιδο θέμα της με τίτλο «Παλεύουμε με τις πυρκαγιές, την υποστελέχωση και την έλλειψη εξοπλισμού» γράφει ότι η μεγαλύτερη αδυναμία για την κατάσβεσή των πυρκαγιών εντοπίζεται στην έλλειψη πτητικών μέσων. Γράφει επίσης ότι μετά τους λιμενεργάτες, τα μανίκια σηκώνουν και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία λεωφορείων σε Λευκωσία και Λάρνακα.  Αλλού αναφέρει ότι βαθιά πληγή παραμένει η έγκαιρη αντιμετώπιση των περιστατικών έμφυλης βίας με νομοθεσίες να ψηφίζονται αλλά πρέπει και να εφαρμόζονται και οι κρατικές υπηρεσίες να φροντίζουν γι’αυτό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Η Κύπρος γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τι σημαίνει εισβολή και κατοχή, δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης στον Ζελένσκι: Απόλυτη η συμπαράσταση της Λευκωσίας…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: