Το καθημερινό παραλήρημα και τα fake news του Ερσίν Τατάρ: Προσπαθούν να του επιβάλουν «επιβαλλόμενη λύση»(!), ισχυρίζεται ο κατοχικός ηγέτης

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε φεστιβάλ στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Φωτογραφία Ersin Tatar, @ErsinrTatar




Στους Τουρκοκύπριους προσφέρεται μια «επιβαλλόμενη λύση», βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα παιχνίδι που αποσκοπεί στον τερματισμό των εγγυήσεων της Τουρκίας και την απόσυρση το τουρκικού στρατού, υποστήριξε ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε «μνημόσυνο μαρτύρων» στο κατεχόμενο χωριό Πλατάνι.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο σημερινός τουρκοκυπριακός Τύπος αναφέρει ότι ο κατοχικός ηγέτης επανέλαβε τη θέση του ότι αν θα υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο, η παράνομη “τδβκ” θα πρέπει να αποτελεί μέρος της συμφωνίας αυτής.

«Το μήνυμα που θα δώσουμε από εδώ είναι ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται. Διότι εξακολουθούν να υπάρχουν εμπάργκο και απομονώσεις που επιβάλλονται στον τουρκοκυπριακό λαό μέσω μιας σειράς διεθνών ιντρίγκων», είπε.

Αναφερόμενος στην στήριξη της Τουρκίας για να μην επιστρέψει ο τουρκοκυπριακός «λαός» στην προ του 1974 περίοδο, ο Τατάρ επανέλαβε ότι «σε μια ενδεχόμενη διαπραγμάτευση θα πρέπει να γίνουν αποδεκτά τα δύο κράτη, η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς».

Η 20ή Ιουλίου, είπε, είναι πολύ σημαντική για τον τουρκοκυπριακό «λαό» και υποστήριξε «ότι η τδβκ είναι μια πραγματικότητα αποδεκτή σε όλο τον κόσμο».

«Αν και υπάρχουν κάποια προβλήματα στο σημείο της αναγνώρισης, όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι υπάρχουν δύο χωριστά κράτη, δύο λαοί και δύο χωριστές δημοκρατίες στην Κύπρο, και η πραγματικότητα της (παράνομης) “τδβκ” είναι μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα», κατέληξε.

ΚΥΠΕ – ΓΤΠ/ΡΠΑ/ΗΦ
Λευκωσία, Κύπρος

Αναμένεται η παραδοση της έκθεσης της κ. Ολγκίν Κουεγιάρ στον Γκουτέρες: Η Μαρία Άνχελα συνεχίζει τις επαφές της με αξιωματούχους του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: