Το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν μας ικανοποιεί, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ: Η λαϊκή ετυμηγορία είναι σαφής, τόνισε ο Στέφανος Στεφάνου

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου με στελέχη του κόμματος, μετά τις ευρωεκλογές. Φωτογραφία από τον Φιλελεύθερο




Την απογοήτευση του, για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος αναφέρθηκε και στο φαινόμενο της εκλογικής διαδικασίας, Φειδία Παναγιώτου.

Τόνισε ότι «όταν η κοινωνία μιλά, ως κόμμα έχουμε υποχρέωση να την αφουγκραζόμαστε αυτό έκανε ανέκαθεν το ΑΚΕΛ κατά τη μακρόχρονη πορεία του». Η λαϊκή ετυμηγορία είναι σαφής, δήλωσε, σημειώνοντας πως, δεν υπάρχει πρόθεση για να κρυφτούν πίσω από λεκτικά σχήματα.

Το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν μας ικανοποιεί, σημείωσε. «Πρώτη μας δουλειά είναι να το επεξεργαστούμε, αποκωδικοποιώντας τα μηνύματα που μας στέλνει η κοινωνία».

Κάνοντας αναφορά στην απώλεια της δεύτερης έδρας από το Ευρωκοινοβούλιο ο κ. Στεφάνου σημείωσε πως αποτελεί μια πολύ αρνητική εξέλιξη και καθορίζει το σημερινό αποτέλεσμα. Σε αυτές τις εκλογές, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές πολιτικό φαινόμενο που καθορίζει το εκλογικό τοπίο.

Αναφερόμενος στον Φειδία Παναγιώτου, επεσήμανε ότι, ως υποψήφιος χωρίς πολιτικές, θέσεις και προγράμματα κατέγραψε υψηλό διψήφιο ποσοστό.

«Δεν είναι πρόθεση μας να χαϊδέψουμε αυτιά, για αυτό λέμε ότι οι εκλογές, είναι ένας καθρέφτης, ο οποίος αντικατοπτρίζει την κοινωνική πραγματικότητα. Μια νέα πραγματικότητα όπου συμπατριώτες μας προκρίνουν τη μη πολιτική ως πολιτική επιλογή, προφανώς για να στείλουν μήνυμα ααπαξίωσης στα κόμματα και για να δηλώσουν τη διαμαρτυρία τους. Αυτά είναι ζητήματα βεβαίως που θα επεξεργαστούμε την επόμενη μέρα. Κατά την εκτίμηση μας, η ψήφος στον Φειδία Παναγιώτου, δεν αποτελεί επιβράβευση κάποιας πολιτικής, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανένα πολιτικό περιεχόμενο».

Όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το ΑΚΕΛ εκπλήρωσε τους εκλογικούς του στόχους, κερδίζοντας δύσκολες μάχες, είπε. «Ως κόμμα δώσαμε προτεραιότητα στα ειδικά χαρακτηριστικά των Τοπικών κοινωνιών και οι επιλογές μας δικαιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό σε Παγκύπρια κλίμακα. Το στοίχημα των τοπικών εκλογών, έχει κριθεί και έχει προοδευτικό πρόσημο».

Φειδία εσύ «σούπερ σταρ»! Κατάφερε να εισπράξει την απαξίωση των Κυπρίων πολιτών έναντι του πολιτικού συστήματος και να οδηγήσει νέους στις κάλπες…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: