Το αφεντικό τρελάθηκε: Πριμ $10,7 εκατ. έδωσε Γεωργιανός δισεκατομμυριούχος για την πρόκριση της Γεωργίας στους «16» του Euro * Τάζει άλλα $30 εκατ. αν αποκλείσει την Ισπανία

epa11440527 Fans of Georgia celebrate winning the UEFA EURO 2024 group F soccer match between Georgia and Portugal in Gelsenkirchen, Germany, 26 June 2024. EPA/MIGUEL A. LOPES




Ο ιδρυτής του κυβερνώντος κόμματος της Γεωργίας, ο δισεκατομμυριούχος πρώην πρωθυπουργός Μπίντζινα Ιβανισβίλι, δήλωσε σήμερα (27/6) ότι θα δωρίσει 30 εκατομμύρια Λαρί (10,7 εκατομμύρια δολάρια) στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, μετά την ιστορική της πρόκριση στους «16» του Euro 2024.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα του «Γεωργιανό Όνειρο», ανέφερε ότι ο Ιβανισβίλι συνεχάρη την ομάδα και υποσχέθηκε τα χρήματα από το φιλανθρωπικό του ίδρυμα σε αναγνώριση αυτού που αποκάλεσε «ιστορική και ονειρεμένη νίκη».

  • Ο Ιβανισβίλι, με περιουσία 4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υποσχέθηκε άλλα 30 εκατομμύρια Λάρι εάν η Γεωργία κερδίσει την Ισπανία στους «16» την Κυριακή.

Γεννημένος στη Γεωργία, ο Ιβανισβίλι έκανε την περιουσία του στη Ρωσία τη δεκαετία του 1990, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του και ιδρύσει το «Γεωργιανό όνειρο» το 2011.

Κέρδισε τις εκλογές το 2012 και διετέλεσε πρωθυπουργός για ένα χρόνο, προτού παραχωρήσει τη θέση του σε επιλεγμένο διάδοχο.

  • Πιστεύεται ευρέως ότι ασκεί επιρροή στο κυβερνών κόμμα, του οποίου είναι ο επίτιμος πρόεδρος.

Αν και το «Γεωργιανό Όνειρο» λέει ότι είναι φιλοδυτικό και υποστηρίζει την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη στρατιωτική συμμαχία ΝΑΤΟ, τόσο οι Γεωργιανοί όσο και οι δυτικοί επικριτές το κατηγόρησαν για αυταρχικές και φιλορωσικές τάσεις.

Τον Απρίλιο, ο απομονωμένος Ιβανισβίλι έκανε μια σπάνια και σκληρά αντιδυτική ομιλία για να υποστηρίξει έναν νόμο για τους «ξένους πράκτορες», ο οποίος πυροδότησε μερικές από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν γίνει στη Γεωργία από την ανεξαρτησία από τη Μόσχα το 1991.

Ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι μια σκιώδης κλίκα είχε καταλάβει τον έλεγχο των δυτικών χωρών και προσπαθούσε να παρασύρει τη Γεωργία σε σύγκρουση με τη γειτονική Ρωσία.

Εκείνη την εποχή, αρκετά μέλη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου μίλησαν κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας τις διαμαρτυρίες κατά του νόμου, που ψήφισε το κοινοβούλιο τον Ιούνιο.

Σήμερα (27/6)στο κοινοβούλιο, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, πολλοί φορώντας τις φανέλες της εθνικής πλευράς, τραγούδησαν έναν δημοφιλές ποδοσφαιρικό ύμνο της Γεωργίας, ανοίγοντας μια συνεδρίαση στην οποία ψήφισαν νομοσχέδιο για τις «οικογενειακές αξίες» που εισάγει σαρωτικούς περιορισμούς στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Στον έβδομο ουρανό η Γεωργία μετά τη νίκη και την ιστορική πρόκριση στους «16» – Αποθέωσε τον Ρονάλντο ο Κβαρατσκέλια: «Σπουδαίος παίκτης, αλλά και άνθρωπος»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: