Την Πράσινη Γραμμή επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου: Είδε από τον 3ο όροφο του Δημαρχείου την κατεχόμενη Λευκωσία

Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Jakov Milatović κατά την επίσημη επίσκεψη στη Κύπρο. PIO, Stavrow Ioannides




Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Jakov Milatović επισκέφθηκε την Πέμπτη το Δημαρχείο Λευκωσίας στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης με τον Πρόεδρο κ. Milatović, την Πρώτη Κυρία του Μαυροβουνίου, τη συνοδεία τους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ανέβηκαν στον 3ο όροφο του Δημαρχείου, όπου είδαν την κατεχόμενη Λευκωσία και την πράσινη γραμμή από ψηλά.

Στη συνέχεια, περπάτησαν κατά μήκος της πράσινης γραμμής και ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για αναζωογόνηση της περιοχής, αλλά και για τη συνεργασία των δύο κοινοτήτων, τόσο σε πρακτικά θέματα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, όσο και για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης, η οποία είναι απαραίτητη για την ειρηνική συνύπαρξη και την ευημερία των πολιτών μετά την απελευθέρωση και επανένωση της πόλης.

Επισκέφθηκαν και το κτήριο της ανακαινισμένης Παλιάς Δημοτικής Αγοράς, όπου τώρα στεγάζεται το Κέντρο Αριστείας Cyens και η Επικεφαλής του Γραφείου Έρευνας Δρ. Στυλιανή Πετρούδη παρουσίασε τους στόχους και το όραμα του Κέντρου.

Εξαλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΒΕ, στα πλαίσια της Οικονομικής Διπλωματίας ο Πρόεδρος του Σταύρος Σταύρου και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του παραθέσαν επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου του Μαυροβουνίου και της αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει.

«Το ΚΕΒΕ, το οποίο βάσει νομοθεσίας αποτελεί τον επίσημο σύμβουλο του κράτους σε θέματα Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας, αποδίδει τεράστια σημασία σε τέτοιες επισκέψεις οι οποίες συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των Εμπορικών και Οικονομικών σχέσεων μεταξύ των Επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών», αναφέρεται.

Στο δείπνο πέραν των εκπροσώπων του ΚΕΒΕ παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Ανδρέας Κακουρής, και Κύπριοι Επιχειρηματίες από τους τομείς του Τουρισμού, της Ψηφιοποίησης, και των Υπηρεσιών.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Στην τελική ευθεία για τις διπλές κάλπες στην Κύπρο: Οδηγίες από τον Γενικό Έφορο Εκλογών, τι πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: