Την Δευτέρα, μετά την νεκροψία-νεκροτομή, οι απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του Βρετανού παρουσιαστή: Ο ιατροδικαστής δεν μπορεί να διαπιστώσει τα αιτία θανάτου μακροσκοπικά [video]

Το μονοπάτι που οδηγεί από την παραλία Άγιος Νικόλαος προς τον οικισμό Πέδι στον οποίο διέμενε ο Mάικλ Μόσλεϊ στο νησί της Σύμης. Παρασκευή 07 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ




Στο νοσοκομείο της Ρόδου πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα η νεκροψία- νεκροτομή για τα αίτια του θανάτου του Βρετανού παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ που βρέθηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής, στη Σύμη όπου τον αναζητούσαν από την περασμένη Πέμπτη.

Ήδη στο νησί της Σύμης μετέβη ιατροδικαστής και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται να αποκλείει την εγκληματική ενέργεια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιατροδικαστής δεν μπορεί να διαπιστώσει τα αιτία θανάτου μακροσκοπικά, ούτε αν ο Μόσλεϊ έπεσε από τα βράχια, καθώς το πτώμα είναι σε προχωρημένη σήψη.

Ο 67χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε βραχώδη περιοχή και σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από τη θάλασσα, στην παραλία Αγίας Μαρίνας. Δίπλα του βρέθηκε η ομπρέλα που κρατούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε, ενώ στο χέρι του φορούσε ένα ψηφιακό ρολόι. Επιπλέον, ο Μόσλεϊ ήταν σε ύπτια στάση, με το αριστερό χέρι στο στήθος.




 

Σύμφωνα με τη Mirror που δημοσίευσε το χρονικό της εξαφάνισης του άτυχου Μάικλ Μόσλεϊ, την Τετάρτη 5 Ιουνίου, άφησε τη σύζυγό του, Δρ Κλερ Μπέιλι, στην παραλία του Αγίου Νικολάου γύρω στις 13:30, και εικάζεται ότι ξεκίνησε παραλιακή πεζοπορική διαδρομή προς το Πέδι.

Ο Μόσλεϊ δεν επέστρεψε στο σημείο που είχε αφήσει την γυναίκα του μέχρι τις 15.00 και όταν η σύζυγός του επέστρεψε και στο τόπο διαμονή τους βρήκε το τηλέφωνό του στην ίδια θέση που το είχε αφήσει πριν φύγει. Τότε η Δρ Μπέιλι ειδοποίησε την αστυνομία δηλώνοντας ότι είχε εξαφανιστεί γύρω στις 19:30. Από το χρονικό σημείο αυτό ξεκίνησε και επιχείρηση διάσωσης του παρουσιαστή του BBC.
Σημειώνεται ότι απο το υλικό που εξετάσθηκε, την Τετάρτη, κάμερα κλειστού κυκλώματος στο εστιατόριο St Nikolas κατέγραψε τον Μάικλ Μόσλεϊ να περνάει από το σημείο.

Πέμπτη 6 Ιουνίου

Την Πέμπτη η αστυνομία ζητά την συνδρομή της Πυροσβεστικής και ξεκινά κοινή επιχείρηση πυροσβεστών με το λιμενικό. Η ειδική ομάδα χρησιμοποίησε επίσης εκπαιδευμένους σκύλους, ελικόπτερα και ένα drone θερμικής απεικόνισης για να σαρώσει την περιοχή.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο δήμαρχος Σύμης είχε πει ότι είναι «αδύνατον» ο παρουσιαστής να βρίσκεται ακόμα στην περιοχή: «Είναι μια πολύ μικρή, ελεγχόμενη περιοχή, γεμάτη κόσμο. Οπότε, αν του συνέβαινε κάτι εκεί, θα τον είχαμε βρει μέχρι τώρα».

Παρασκευή 7 Ιουνίου

Την επομένη ημέρα, Παρασκευή, εκδόθηκε έκτακτη καιρική προειδοποίηση, καθώς οι μετεωρολόγοι εκτίμησαν ότι οι θερμοκρασίες θα έφθαναν τους 48 βαθμούς Κελσίου και για το λόγο αυτό η έρευνα ξεκίνησε στις 09:00. Γενικότερα οι δύτες για πολλές ώρες ερεύνησαν πλήθος παραλιών, με το λιμενικό κλιμάκιο της Σύμης να δηλώνει ότι «όλα τα περιπολικά μας ψάχνουν, περίπου πέντε και επίσης όλα τα ιδιωτικά σκάφη, τα εμπορικά σκάφη γνωρίζουν το περιστατικό και τον αναζητούν επίσης, σε αυτήν την περιοχή».
Σημειώνεται ότι την ίδια μέρα κυκλοφόρησαν στιγμιότυπα κάμερας με τον Μόσλεϊ να περπατάει στο Πέδι, με μία ομπρέλα χειρός.

Σάββατο 8 Ιουνίου

Από τις 6:00 το πρωί, δυνάμεις πυροσβεστών χτένισαν σε ακτίνα 6,5 χιλιομέτρων ορεινή περιοχή που περιβάλλεται από θάλασσα και ο Μανώλης Τσιμπούκας, που οργανώνει έρευνες για αγνοούμενους στα Δωδεκάνησα, είπε ότι δεν υπήρχε κανένα σημάδι του Δρ Μόσλεϊ. Παράλληλα περιέγραψε την περιοχή ως ιδιαίτερα δύσβατη και επικίνδυνη.

Λίγο μετά τις 10:30 οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν και drone καθώς κινούνταν προς ορεινή περιοχή. Παρότι οι έρευνες ήταν πολύωρες δεν εντόπισαν κανένα στοιχείο.

Κυριακή 9 Ιουνίου

Λίγο πριν τις 11:00, με τη συμβολή τηλεοπτικού συνεργείου της ΕΡΤ, εντοπίστηκε η σορός του Μόσλεϊ στην Αγία Μαρίνα Σύμης.

Ο παρουσιαστής έφερε τραύμα στο κεφάλι και βρέθηκε δίπλα σε περίφραξη με συρματόπλεγμα που αποκλείει μέρος της περιοχής, λίγα μόλις μέτρα από την παραλία -που φέρεται να ήταν ο προορισμός του.

«Ο Αντώνης Μυστιλόγλου ήταν με την κάμερα και εμείς με το μικρόφωνο. Τον εντοπίσαμε όταν μπαίναμε στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας. Ο Αντώνης κατέγραφε συνεχώς με την κάμερα και στην πορεία, βλέποντας το υλικό που είχε τραβήξει είδε ότι κάτι περίεργο ήταν κοντά στο φράχτη, 50 μ. από τη θάλασσα και διαπιστώσαμε μετά στο ζουμ ότι όντως ήταν αυτός ο άνθρωπος, διότι γυάλιζε το ρολόι του. Ήταν σε ύπτια θέση» περιέγραψε στην εκπομπή Νewsroom του EΡΤΝews o δημοσιογράφος Αριστείδης Μιαούλης.

Στην κάμερα του EΡΤΝews μίλησε και ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ο οποίος ενημέρωσε τις Αρχές για το που βρέθηκε η σορός. «Αξίζουν συγχαρητήρια στον κάμεραμαν και στον Μιαούλη. Είμασταν μαζί. Είδε (σ.σ. ο εικονολήπτης) κάποιο αντικείμενο. Κάναμε ανάλυση και τελικά είναι το πτώμα του δημοσιογράφου που ψάχνουμε όλες αυτές τις μέρες» δήλωσε ο δήμαρχος Σύμης.





Η αναγνώριση απο τον υπεύθυνο του beach bar

«Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να ρίξω μια ματιά», δήλωσε ο υπεύθυνος του beach bar που βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός. «Πίσω από τον φράχτη, έχει ένα μικρό στενάκι. Με πήρε ο ιδιοκτήτης και μου είπε να πάω να τσεκάρω προς τα εκεί. Χθες όλη μέρα πετούσε ελικόπτερο στο σημείο. Πέρα από τη μυρωδιά, είδα το ρολόι και πλησίασα. Αν πήγε από αυτό το σημείο, κακώς πήγε, είναι δύσκολο κομμάτι εκεί. Ή μπήκε από την παραλία, γιατί δεν τον έχει πιάσει η κάμερα από το μαγαζί. Είναι περίπου 4-5 χλμ. από το σημείο που τραβήχτηκε η φωτογραφία».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρόδος, Ελλάδα

Πεσμένος στα βράχια της Σύμης βρέθηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC: Γυάλιζε το ρολόι του και εντοπίστηκε από το ζουμ της κάμερας [δείτε video]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: