Tιμή ρεκόρ για σπάνια φιγούρα του Boba Fett, στο «χρηματιστήριο» του Star Wars: 525.000 δολ. για το vintage παιχνίδι, κατασκευής 1979 [videos]

FILE PHOTO: epa10947485 A cosplayer dressed as Boba Fett goes through a security check to attend the MCM Comic Con at the ExCeL London exhibition and convention centre, in London, Britain, 29 October 2023. EPA, TOLGA AKMEN




Εξαιρετικά σπάνια φιγούρα δράσης του Boba Fett του «Star Wars», ύψους μόλις 9,5 εκατοστών πωλήθηκε σε δημοπρασία σε τιμή ρεκόρ 525.000 δολαρίων.

Ο οίκος δημοπρασιών Heritage Auctions ανακοίνωσε ότι η φιγούρα δράσης είναι πλέον το πιο πολύτιμο vintage παιχνίδι στον κόσμο, αφού αποκτήθηκε για το τεράστιο ποσό, το οποίο περιλαμβάνει το ασφάλιστρο του αγοραστή. Η δημοπρασία με θέμα την κινηματογραφική σειρά επιστημονικής φαντασίαας «Star Wars»διοργανώθηκε στο τέλος Μαϊου.

Το 1979, η αμερικανική εταιρεία παιχνιδιών Kenner έφτιαξε μία φιγούρα δράσης του Boba Fett που μπορούσε να εκτοξεύει πυραύλους από το σακίδιό του. Ο ζωγραφισμένος στο χέρι κυνηγός επικηρυγμένων υποτίθεται ότι ήταν ένα δώρο για τους θαυμαστές που είχαν αγοράσει τουλάχιστον τέσσερις άλλες φιγούρες δράσης του Star Wars.

Αλλά πριν από την κυκλοφορία του προϊόντος, τα στελέχη αποφάσισαν να αφαιρέσουν τον μηχανισμό εκτόξευσης, καθώς συνειδητοποίησαν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει πιθανό κίνδυνο πνιγμού.

Τα παιδιά δεν κατάφεραν ποτέ να εκτοξεύσουν τον πύραυλο του Boba Fett. Αλλά μερικοί έμπειροι υπάλληλοι του Kenner έσωσαν μερικά από τα πρωτότυπα παιχνίδια και τα πήραν στο σπίτι τους.

Μία από αυτές τις σπάνιες φιγούρες του Boba Fett πωλήθηκε στη δημοπρασία και είναι πλέον το πιο πολύτιμο vintage παιχνίδι στον κόσμο ξεπερνώντας τον προηγούμενο ρεκόρ: μια μοναδική στο είδος της κούκλα Barbie που φορούσε ένα διαμαντένιο κολιέ πουλήθηκε έναντι 302.500 δολαρίων το 2010.

Η φιγούρα του Boba Fett είναι επίσης η πιο ακριβή από το Star Wars. Το 2022 πωλήθηκε μία άβαφη φιγούρα του ίδιου φανταστικού χαρακτήρα του Star Wars στην τιμή των 236.000 δολαρίων.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Η Τέιλορ Σουίφτ αποκτά δική της κλίμακα μέτρησης σεισμών: Με σεισμογράφους μετράνε τη δυναμική των συναυλιών της και τον χορό των δεκάδων χιλιάδων θαυμαστών της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: