Τι θα γίνει με τους οπαδούς που εισβάλουν για selfie στους αγώνες του Euro; Προβληματισμός για την ασφάλεια της διοργάνωσης* Στις 10 το βράδυ τα δύο σημερινά παιχνίδια [video]

A pitch invader makes a selfie with Cristiano Ronaldo of Portugal during the UEFA EURO 2024 group F soccer match between Turkey and Portugal, in Dortmund, Germany, 22 June 2024. EPA/FRIEDEMANN VOGEL




Μπορεί η Πορτογαλία να νίκησε εύκολα το Σάββατο την Τουρκία με 3-0 ωστόσο η εισβολή φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο για μια αναμνηστική φωτογραφία με τον σταρ της ποδοσφαιρικής βραδιάς Κριστιάνο Ρονάλντο, έχει προκαλέσει ανησυχία για την ασφάλεια της διοργάνωσης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο προπονητής της Πορτογαλίας Ρομπέρτο Μαρτίνεθ «ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που δεν έπαθε τίποτα», όταν ήρθε αντιμέτωπος στον αγωνιστικό χώρο με τέσσερις οπαδούς που ήθελαν να βγάλουν σέλφι κατά τη διάρκεια του αγώνα».  

Η ανησυχητική σειρά παραβιάσεων ασφαλείας συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο Westfalenstadion του Ντόρτμουντ.

Ο Ρονάλντο πόζαρε με χαρά με έναν νεαρό οπαδό που απέφυγε τους επόπτες για να μπει στον αγωνιστικό χώρο στο 69ο λεπτό πριν βγάλει το κινητό του τηλέφωνο.

Ωστόσο, ο Ρονάλντο ήταν φανερά δυσαρεστημένος όταν άλλα δύο άτομα προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Στη συνέχεια, ένα άλλο άτομο – που φορούσε κόκκινη φανέλα της Πορτογαλίας – πλησίασε τον 39χρονο επιθετικό για να φωτογραφηθεί λίγα λεπτά μετά το τελικό σφύριγμα.

Δύο ακόμη άτομα προσπάθησαν στη συνέχεια να έρθουν κοντά στον Ρονάλντο καθώς αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο με τους συμπαίκτες του, αλλά συγκρατήθηκαν από την ασφάλεια.

«Είναι ανησυχητικό», δήλωσε ο Μαρτίνεθ, «γιατί σήμερα ήμασταν τυχεροί που οι προθέσεις των οπαδών ήταν καλές. Όλοι αγαπάμε έναν οπαδό που αναγνωρίζει τα μεγάλα αστέρια. Αλλά μπορείτε να καταλάβετε ότι ήταν μια πολύ, πολύ δύσκολη στιγμή – αν αυτές οι προθέσεις είναι λανθασμένες, οι παίκτες εκτίθενται και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με αυτό. Δεν νομίζω ότι αυτό πρέπει να συμβαίνει σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο».

Το σημερινό πρόγραμμα

Η αγωνιστική δράση στο Euro 2024 συνεχίζεται την Κυριακή (23/06) με την τρίτη αγωνιστική, ενώ για πρώτη φορά στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τα δύο ματς θα ξεκινήσουν στις 22:00.

Η αρχή γίνεται με τον πρώτο όμιλο και την τρίτη αγωνιστική με Ελβετία να υποδέχεται τη Γερμανία. Οι τυπικά γηπεδούχοι θέλουν έναν βαθμό για να εξασφαλίσουν τη δεύτερη θέση ενώ με έναν βαθμό και η Γερμανία περνάει σαν πρώτη.

Στο άλλο παιχνίδι η Σκωτία θέλει μόνο τη νίκη επί της Ουγγαρίας για να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββάτου

22:00 Ελβετία – Γερμανία / ΕΡΤ1
22:00 Σκωτία – Ουγγαρία / ΕΡΤ3

Με πληροφορίες από Euronews

Επίδειξη δύναμης από την Πορτογαλία και αλτρουισμού από τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Προτίμησε την πάσα αντί για το ρεκόρ στο τρίτο γκολ απέναντι από την Τουρκία [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: