Τι γυρεύει ο “λύκος” στην κατεχόμενη Κύπρο: Ο αποτυχημένος Αυστραλός Αλεξάντερ Ντάουνερ πήγε και “προσκύνησε” τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ!!!

Ο άθλιος και αποτυχημένος Αυστραλός πρώην υπουργός Εξωτερικών και γνωστός ανθέλληνας, Αλεξάντερ Ντάουνερ πήγε στο παράνομο “γραφείο” του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ στην κατεχόμενη Κύπρο και κάθισε μπροστά από τις σημαίες της κατοχικής Τουρκίας και του παράνομου καθεστώτος. Φωτογραφία από το ψευδοκράτος




Θα πρέπει να συζητηθούν νέες και δημιουργικές ιδέες στο Κυπριακό, δήλωσε ο πρώην ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ μετά από την συνάντησή του στα κατεχόμενα με τον Ερσίν Τατάρ.

Ο αποχυχημένος Αυστραλός, με τις έντονα φιλοτουρκικές ιδέες, είπε ότι εργάστηκε για έξι χρόνια για την επίλυση του προβλήματος και διαπιστώνει πως ακόμη επαναλαμβάνονται οι ίδιες ιδέες. Με τις ίδιες απόψεις δεν μπορείς να φτάσεις κάπου, «γι’ αυτό πρέπει να συζητηθούν νέες και δημιουργικές ιδέες».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ντάουνερ επισκέφθηκε τον κατοχικό ηγέτη στο γραφείο του και είπε ότι είναι ευτυχής που επέστρεψε στην Κύπρο, λέγοντας ότι με τον κ. Τατάρ συζήτησαν για τις ευκαιρίες λύσης του Κυπριακού.

Την χαρά του για την συνάντηση με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ εξέφρασε ο κατοχικός ηγέτης λέγοντας ότι ο Αυστραλός πρώην υπουργός Εξωτερικών είναι έμπειρος στο Κυπριακό, αφού εργάστηκε γι’ αυτό έξι χρόνια και χαρακτήρισε τις απόψεις του για το μέλλον της Κύπρου «σημαντικές».

Κατά την συνάντηση, είπε, ότι εξήγησε στον κ. Ντάουνερ την νέα του πολιτική, δηλώνοντας ότι μπορούν να ξεκινήσουν νέες και επίσημες διαπραγματεύσεις «με την επιβεβαίωση της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος».

Η συζήτηση για ομοσπονδία, πρόσθεσε, δεν έχει οδηγήσει σε λύση και οι διαπραγματεύσεις πάνω σε αυτή τη βάση έχουν εξαντληθεί. «Επομένως διαπραγματεύσεις για την ομοσπονδία δεν θα ξεκινήσουν».

Στην συνάντηση, όπως αναφέρεται, παρόντες ήταν ο ειδικός εκπρόσωπος του Τατάρ, Γκιουνές Ονάρ, ο ειδικός σύμβουλος για διεθνείς σχέσεις και διπλωματία Χουσεϊν Ισικσάλ, η σύμβουλός του για νομικά ζητήματα, Σουλέν Καραμπατζιάκ, ο υπεύθυνος για τον Τύπο, Κερέμ Χασέρ και ο Τσετίν Ραμαντάν, συμπρόεδρος της δήθεν «εκστρατείας ελευθερίας και δικαιοσύνης για την (κατεχόμενη) Βόρεια Κύπρο», που γίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεγάλη ανησυχία για τις πολλές φωτιές στην Κύπρο: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι πέραν του 90% των πυρκαγιών οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: