θρίλερ σε εξέλιξη σε φυλακή της Ρωσίας: Τρόφιμοι κρατούν ομήρους δεσμοφύλακες – Είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους * Ζητούν «οδό διαφυγής» [video]

Στιγμιότυπο από βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει έναν εκ των πέντε τροφίμων που κρατούν ομήρους στις φυλακές στο Ροστόφ. Screenshot via X@aussiecossack




Πέντε άνδρες που έπιασαν ομήρους μέσα σε κέντρο κράτησης στη νότια περιοχή του Ροστόφ της Ρωσίας υποστήριξαν ότι είναι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους – κάτι που λίγη ώρα αργότερα επιβεβαιώθηκε από την ρωσική σωφρονιστική αρχή.

 

«Το κέντρο κράτησης λειτουργεί κανονικά, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», ανέφερε η υπηρεσία. Πρόσθεσε ότι δυνάμεις επιβολής του νόμου έχουν αναπτυχθεί στο σημείο.

Λίγη ώρα αργότερα, έγιναν γνωστές περισσότερες πληροφορίες:

Δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι οι άνδρες που πιάστηκαν όμηροι από μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος όπως , ανακοίνωσε  η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία.

  • «Οι φυλακισμένοι που κρατούνταν σε ένα από τα κελιά του κέντρου κράτησης (…) στην περιοχή Ροστόφ έπιασαν ομήρους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους», τονίζει η ανακοίνωση.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο πηγές, μετέδωσε ότι οι δράστες ζητούν ένα αυτοκίνητο και ελεύθερο πέρασμα για να διαφύγουν.

Νωρίτερα το το Baza, ένα κανάλι στο Telegram, το οποίο έχει πηγές στις ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου, έκανε λόγο για πέντε άνδρες που έπιασαν ομήρους στο κέντρο κράτησης.

 

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Russian Federation

 

Απόλυτη αποδόμηση και απόρριψη των όρων Πούτιν στην Διεθνή Διάσκεψη για την ειρήνη στην Ουκρανία: «Προπαγάνδα», «δικτατορική ειρήνη» και «συνταγή μελλοντικών πολέμων»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: