Θρίλερ η εξαφάνιση του διάσημου παρουσιαστή του BBC στη Σύμη: Νέο βίντεο τον δείχνει να κατευθύνεται μόνος προς τα βουνά [videos]

Η τελευταία καταγεγραμμένη εικόνα του Μάκλ Μόσλεϊ. Screenshot via YouTube@Sky news/




Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της εξαφάνισης του Βρετανού παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη, ο οποίος αγνοείται πλέον εδώ και τέσσερις ημέρες.

Καθώς οι επιχειρήσεις εντοπισμού συνεχίζονται, στο νησί παραμένει η σύζυγος και τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού και τα βρετανικά ΜΜΕ καλύπτουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις.

Σήμερα το BBC δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει έναν άνδρα που εκτιμάται ότι είναι ο Μόσλεϊ να περπατά με μια ομπρέλα δίπλα στη μαρίνα του χωριού Πέδι την Τετάρτη, ημέρα της εξαφάνισής του και να κατευθύνεται προς το βουνό. Είναι μία από τις τελευταίες καταγραφές του Μόσλεϊ σε κάμερα κλειστού κυκλώματος πριν φύγει από το χωριό

 

Το νέο σημερινό βίντεο χρονικά τοποθετείται λίγο αφότου ο Μόσλεϊ είχε εντοπιστεί να περπατά στην πόλη έχοντας ήδη περάσει το επικίνδυνο μονοπάτι και κρατώντας μια ομπρέλα περίπου 30 λεπτά μετά την ώρα εξαφάνισής του.

 

 

Η εικόνα φαίνεται να επιβεβαιώνει τη μαρτυρία κατοίκου ο οποίος δήλωσε πως είδε τον Βρετανό παρουσιαστή να περιμένει σε μια στάση λεωφορείου. Η εν λόγω μαρτυρία θέλει τον 67χρονο να έφτασε με ασφάλεια στο Πέδι και από εκεί να προσπάθησε να κατευθυνθεί με λεωφορείο προς τον Γυαλό όπου βρίσκεται το σπίτι που μένουν με τη γυναίκα του. Ειδικότερα, ο κάτοικος, που έδωσε και κατάθεση στις Αρχές, υποστήριξε ότι είδε τον 67χρονο να περιμένει στη στάση του λεωφορείου, στο Πέδι, στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Μαζί με τις Αρχές, στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετέχουν εθελοντές

Οι έρευνες με ελικόπτερο, drones και σκύλους, πλέον κατευθύνονται και με βάση τις φωτογραφίες-ντοκουμέντο, οι οποίες αποτυπώθηκαν σε κάμερες ασφαλείας διάφορων καταστημάτων στο νησί της Σύμης και συγκεκριμένα στο χωριό Πέδι.

Στις συγκεκριμένες φωτογραφίες απεικονίζεται ένας άνδρας που ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά και το σωματότυπο του 67χρονου Βρετανού, να περπατάει κρατώντας μία καφέ χρώματος ομπρέλα και έχοντας σκυμμένο το κεφάλι του. Ο ίδιος φοράει βερμούδα, μπλουζάκι τύπου «πόλο» και ένα καπέλο, όλα στις αποχρώσεις του μπλε και γυαλιά ηλίου.

Οι εικόνες αυτές αλλάζουν τα όσα σενάρια είχαν γίνει έως τώρα για την πορεία που ακολούθησε, ο αλλοδαπός δημοσιογράφος, φεύγοντας από την παραλία του Αγίου Νικολάου, όπου βρισκόταν μαζί με την 64χρονη σύζυγό του και φιλικό τους ζευγάρι, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 στη μία και μισή το μεσημέρι.




Δήμαρχος Σύμης: «Περίεργη ιστορία, υπάρχουν ερωτήματα»

Περίεργη ιστορία χαρακτηρίζει την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ o δήμαρχος Σύμης, θέτοντας σειρά ερωτημάτων για το τι μπορεί να συνέβη. «Δεν θα μπορούσε να έχει πάθει κάτι και να μην τον βρούμε μετά από 1-2 λεπτά στον δρόμο που συνδέει την πόλη με το Πέδι και το χωριό» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας σε συνέντευξή του στο skai.gr, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι τη μέρα εκείνη η ζέστη ήταν αποπνικτική.

«Υπάρχουν κάποια θέματα», συνέχισε, «όπως γιατί έφυγε από το Πέδι μόνο του, από την παραλία του Αγίου Νικολάου, γιατί δεν κρατούσε το κινητό μαζί του, γιατί με 45 βαθμούς Κελσίου περπάτησε αντί να πάρει το σκαφάκι να κατέβει στην πόλη. Είναι λίγο περίεργη όλη η ιστορία».

 




«Δεν θα χάσουμε την ελπίδα μας» λέει η σύζυγος του Μόσλει

Σε δήλωσή της προς τα ΜΜΕ η Δρ Μόσλεϊ είπε πως δεν θα χάσει την ελπίδα της: “Έχουν περάσει τρεις ημέρες από τότε που ο Μάικλ έφυγε από την παραλία για να πάει μια βόλτα. Υπήρξαν οι μεγαλύτερες και πιο αφόρητες ημέρες για μένα και τα παιδιά μου. Η αναζήτηση συνεχίζεται και η οικογένειά μας είναι τόσο απίστευτα ευγνώμων στους κατοίκους της Σύμης, τις ελληνικές αρχές και το βρετανικό προξενείο που εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν να βρεθεί ο Μάικλ. Δεν θα χάσουμε την ελπίδα».

Mε πληροφορίες από BBC

Τέρμα τα παράνομα μοχίτο μέσα στο κύμα: Σφραγίστηκε οριστικά το beach bar στη Ρόδο με τις ξαπλώστρες στη θάλασσα* Ελεύθερη για όλους πλέον η παραλία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: