«Θησαυρός» η φιλοσοφική λίθος: Σε τιμή ρεκόρ 1,9 εκ. δολαρίων πωλήθηκε ζωγραφιά για το εξώφυλλο του πρώτου βιβλίου Χάρι Πότερ[video]

H zωγραφιά ακουαρέλας για το βιβλίο «Harry Potter And The Philosopher’s Stone» (Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος). Photo screen shot via youtube, ABS-CBN News




Ζωγραφιά ακουαρέλας για το βιβλίο «Harry Potter And The Philosopher’s Stone» (Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος) αποκτήθηκε σε τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία.

Το έργο τέχνης για το εξώφυλλο του πρώτου βιβλίου της σειράς Χάρι Πότερ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ πωλήθηκε έναντι 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s, είναι πλέον «το πιο πολύτιμο αντικείμενο Χάρι Πότερ που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία».

Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του «Harry Potter And The Philosopher’s Stone» είχε πωληθεί έως τώρα στην υψηλότερη τιμή, έναντι 421.000 δολαρίων σε δημοπρασία του Heritage Auctions στο Ντάλας των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2021.

Η εικονογράφηση του Τόμας Τέιλορ, η οποία εμφανίστηκε στην πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος απεικονίζει τον εκκολαπτόμενο μάγο, με τα σκούρα μαλλιά, τα στρογγυλά γυαλιά και το σημάδι σε σχήμα που μοιάζει με κεραυνό, καθ’ οδόν προς το Χόγκουαρτς, το οικοτροφείο μαγείας.

Στον Τέιλορ, ο οποίος έγραψε την παιδική σειρά βιβλίων «Erie-On-Sea», ανατέθηκε σε ηλικία 23 ετών να δημιουργήσει το εξώφυλλο για ένα νέο παιδικό μυθιστόρημα φαντασίας. Ήταν μεταπτυχιακός φοιτητής που εργαζόταν σε βιβλιοπωλείο στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας.

Ο οίκος δημοπρασιών χαρακτήρισε την εικονογράφησή του «οικουμενική εικόνα» που καθόρισε την εμφάνιση του Χάρι Πότερ. Η αρχική εκτίμηση του οίκου για την τιμή πώλησης του έργου ήταν 400.000-600.000 δολάρια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Για τη σεξουαλική κακοποίησή της σε ίδρυμα εφήβων μίλησε η Πάρις Χίλτον σε επιτροπή του Κογκρέσου: Δεν μπορούσα να κοιτάξω έξω από ένα παράθυρο για δύο χρόνια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: