Θα αξιολογήσει την μελέτη κόστους – οφέλους η Λευκωσία για να αποφασίσει επένδυση €100 εκατ. στην ηλεκτρική διασύνδεση με Ελλάδα

FILE PHOTO: Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η κυπριακή κυβέρνηση θα αναμένει την επίσημη παράδοση της μελέτης κόστους – οφέλους που διενήργησε ο φορέας υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου  – Ελλάδας, ΑΔΜΗΕ, την οποία θα αξιολογήσει με συμβουλευτικό οίκο και ακολούθως θα πάρει την απόφασή της για ενδεχόμενη ένταξη στο έργο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου.

  • Ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε ότι αντιπροσωπεία του ΑΔΜΗΕ παρουσίασε τη μελέτη κόστους οφέλους που ανέμενε η Κυπριακή Δημοκρατία, προκειμένου να πάρει την τελική της απόφαση για επένδυση με ποσό μέχρι €100 εκατ. στο κεφάλαιο του φορέα υλοποίησης του έργου.

«Ζητήθηκε η μελέτη αυτή να δοθεί επίσημα εντός των επόμενων δύο εβδομάδων ώστε να γίνει η αξιολόγησή της με τις υπηρεσίες συμβουλευτικού οίκου, που θα επιλέξει η Κυπριακή Δημοκρατία», ανέφερε ο κ. Παπαναστασίου.

Ο Υπουργός Ενέργειας είπε ακόμη ότι το Υπουργείο ξεκίνησε ήδη τη διαδικασία επιλογής του οίκου και αφού επιλεγεί η Κυβέρνηση θα αναμένει τα σχόλιά του προτού λάβει τις αποφάσεις της.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η μελέτη κόστους οφέλους διενεργήθηκε από την Exergia σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΗΦ

Όφελος €400 ετησίως για το μέσο νοικοκυριό στην Κύπρο από την ηλεκτρική διασύνδεση με Ελλάδα, λέει ο ΑΔΜΗΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: