Τα τουρκικά ΜΜΕ, που καθοδηγούνται από τον Ερντογάν βάζουν “φωτιά” στις σχέσεις με την Ελλάδα: «Απειλείται» η Τουρκία από τις ελληνικές ασκήσεις σε Έβρο και Αιγαίο, λένε!!!

Στρατιωτικό ελικόπτερο σε άσκηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Φωτογραφία ΓΕΕΘΑ




Απειλή νιώθει (δήθεν) η Τουρκία από τις πρόσφατες ελληνικές στρατιωτικές ασκήσεις στον Έβρο και το Αιγαίο, ιδιαίτερα από τις αποβατικές ασκήσεις σε νησιά, ισχυρίζονται στα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ).

Οι στρατιωτικές ασκήσεις της Ελλάδας χαρακτηρίζονται από «προκλητικές» έως «εμπρηστικές» και διαταράσσουν το κλίμα συνεργασίας και καλής γειτονίας, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της κατοχικής Τουρκίας.

Σύμφωνα με την Μαρία Ζαχαράκη (Έθνος):

Οι ασκήσεις αυτές, με τη συμμετοχή αρμάτων μάχης, ελικοπτέρων και διεθνών παρατηρητών, θεωρούνται από την Τουρκία ως ενέργειες που υπονομεύουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, ενώ στρατιωτικοί αναλυτές εκφράζουν ανησυχίες για περαιτέρω «προκλήσεις» της Ελλάδας.

Με τίτλο «Αλαζονική κίνηση από την Ελλάδα! Έτσι χάλασαν τη θετική ατμόσφαιρα, ένα βήμα που θα εξοργίσει την Άγκυρα…» δημοσιεύεται στην ισλαμιστική φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα Haber7.com ρεπορτάζ, που κατηγορεί την Ελλάδα ότι υπονομεύει το καλό κλίμα με την Τουρκία. Γράφει:

«Η Ελλάδα πραγματοποίησε άσκηση διέλευσης συνόρων στο σημείο μηδέν των συνόρων με την Τουρκία. Την άσκηση αυτή, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν άρματα μάχης και ελικόπτερα, παρακολούθησαν επί τόπου παρατηρητές από έξι διαφορετικές χώρες.

Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, οι οποίες είχαν επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια, άρχισαν να κινούνται και πάλι σε θετική κατεύθυνση. Ωστόσο, η ελληνική πλευρά πραγματοποίησε μια άσκηση που θα επισκιάσει το θετικό κλίμα της νέας περιόδου».

Η άσκηση «Διαδρομή Ποταμού» στη Θράκη αντιμετωπίστηκε αντίστοιχα από την αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Σοζτζού ως μέρος ενός πλάνου της (δήθεν) ‘κακομαθημένης’, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, Ελλάδας να εισβάλει στο έδαφος της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα, κακομαθημένη από τις ΗΠΑ, διεξήγαγε μια άσκηση με στόχο να διασχίσει τον Έβρο στο σημείο μηδέν των συνόρων και να εισέλθει στο έδαφός μας. Την άσκηση παρακολούθησαν οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος, η Αρμενία, η Βουλγαρία, η Ιταλία και η Ε/Κ Διοίκηση», αναφέρεται.

  • «Εμπρηστική άσκηση στο Αιγαίο»

Αντίστοιχα, η πραγματοποίηση της ελληνικής άσκησης “Καταιγίς-24” στο Αιγαίο αμέσως μετά την τουρκική άσκηση EFES ‘προκάλεσε’ την εθνικιστική εφημερίδα Αϊντινλίκ.

Με τίτλο «Μυστική αποβατική άσκηση στο Αιγαίο», η Αϊντινλίκ αναφέρει ότι «μια εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση της άσκησης EFES από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην ιστορία της, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν επίσης αποβατικές ασκήσεις σε νησιά του Αιγαίου που δεν τους ανήκουν».

  • «Η Θύμαινα ‘απειλεί’»

Η άσκηση “Καταιγίς-24” στο Αιγαίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση και του αντιπροέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), αντιναυάρχου εν αποστρατεία, Γιανκί Μπαγτζίογλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα προχώρησε σε εκπαίδευση για την ανακατάληψη του νησιού Θύμαινα, εγείροντας ζητήματα κυριαρχίας. Δήλωσε σχετικά:

«Η Ελλάδα διεξήγαγε εκπαίδευση για την ανακατάληψη του κατειλημμένου νησιού στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Θύμαινας στο Αιγαίο Πέλαγος.

Η Θύμαινα και ορισμένα νησιά στην περιοχή αυτή βρίσκονται στο καθεστώς των νησιών των οποίων η κυριαρχία δεν έχει παραχωρηθεί στην Ελλάδα.

Εκτελούν παρόμοιες εκπαιδεύσεις που ονομάζονται Πυρπολητής αρκετά συχνά και συστηματικά.
Πυρπολητής είναι η ονομασία που δόθηκε στις βάρκες πυρπόλησης που επιτίθονταν σε οθωμανικά πλοία κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 1821.

Μετά την πυρπόληση των βαρκών, αυτές έφταναν στα πλοία με τη βοήθεια των πληρωμάτων μέχρι ένα τελικό σημείο και στη συνέχεια με τον άνεμο ή το ρεύμα».

Ντροπή, ιδού τα χαΐρια μας: Ενθουσιασμός στην Τουρκία για το κόμμα ΚΙΕΦ, η απόλυτη αποτυχία του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, τι κάνουν οι Έλληνες Δικαστές; (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: