Τα σαγόνια του καρχαρία τρομοκρατούν την Φλόριντα: Δυο επιθέσεις σε λουόμενος μέσα σε μια μέρα με «καταστροφικούς τραυματισμούς» * Έκλεισαν οι παραλίες [videos]

Mια έφηβη που την δάγκωσε καρχαρίας στο χέρι σε παραλία της Φλόριντα, δηλώνει πως διέφυγε με τραύματα επειδή κλώτσησε στην μύτη τον καρχαρία. Screenshot via YouTube @Inside Edition




Δύο ξεχωριστές επιθέσεις καρχαρία συγκλόνισαν τις παραλίες της κομητείας Γουόλτον της Φλόριντα χθες Παρασκευή, με αποτέλεσμα οι αρχές να κλείσουν την πρόσβαση στις παραλίες του  ωκεανού.

Ο αρχηγός της πυροσβεστικής του του Νότιου Γουόλτον,  Ράιαν Κρόφορντ, μίλησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου κι ένα λόγο για  «σειρά δαγκωμάτων καρχαρία», σημειώνοντας ότι οι δύο επιθέσεις ήταν «σε σχετική εγγύτητα η μία με την άλλη».

Οι επιθέσεις προκάλεσαν «καταστροφικούς» τραυματισμούς, σύμφωνα με τον Κρόφορντ. Αυτού του είδους τα περιστατικά είναι «εξαιρετικά ασυνήθιστα», συνέχισε ο Κρόφορντ, και «εξαιρετικά ασυνήθιστο» δύο καρχαρίες να χτυπούν την ίδια μέρα τόσο κοντά ο ένας στον άλλο.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε γύρω στη 1:20 μ.μ. κοντά στο Founders Lane στην παραλία Watersound Beach, είπε ο Κρόφορντ.

Το θύμα ήταν μια 45χρονη γυναίκα που κολυμπούσε με τον σύζυγό της, υπέστη «σημαντικό τραύμα» στο μέσο τμήμα της και ακρωτηριασμό του κάτω αριστερού άκρου του χεριού της . Η Κρόφορντ είπε ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η δεύτερη επίθεση καρχαρία σημειώθηκε γύρω στις 2:56 μ.μ. κοντά στην παραλία Seacrest, περίπου τέσσερα μίλια ανατολικά της πρώτης επίθεσης.

Τα θύματα ήταν κορίτσια, ηλικίας 15 έως 17 ετών, είπε ο Κρόφορντ, και κολυμπούσαν σε νερό μέχρι τη μέση.

Η μία υπέστη «σημαντικά» τραύματα στα άνω και κάτω άκρα της και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Η άλλη υπέστη τραύματα από  στη δεξιά πλευρά του κάτω άκρου της, είπε η Κρόφορντ, και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Διπλές κόκκινες σημαίες στις παραλίες

Μετά τα σοβαρά αυτά περιστατικά, οι σημαίες στις παραλίες άλλαξαν σε διπλή κόκκινη για να υποδείξουν ότι το νερό ήταν κλειστό για κολύμπι.

«Στις παραλίες της γύρω περιοχής κυματίζουν πλέον διπλές κόκκινες σημαίες. Ο Κόλπος είναι πλέον κλειστός για το κοινό στην κομητεία Γουόλτον στην περιοχή του συμβάντος», ανέφερε το γραφείο του σερίφη στην ανάρτησή του  . «Ενημερώνουμε  ότι οι ναυαγοσώστες και οι αρμόδιοι της παραλίας θα εμποδίσουν όσους ανθρώπους θελήσουν να βρεθούν στην συγκεκριμένη περιοχή ».

Ο σερίφης της κομητείας είπε επίσης ότι οι αρχές μιλούν με ειδικούς για να δουν εάν υπάρχει «κάτι ανώμαλο».

«Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει, αλλά σίγουρα θέλουμε να είμαστε επιμελείς», είπε. «Ξέρουμε ότι μοιραζόμαστε το νερό με καρχαρίες, καταλαβαίνουμε ότι όσο τραγικό κι αν είναι αυτό, υπάρχουν πάντα καρχαρίες».

Τα δύο τελευταία περιστατικά καρχαρία στην περιοχή αναφέρθηκαν το 2021 και το 2005.

Αν και ο κίνδυνος να δαγκώσει καρχαρίας κάποιον λουόμενο  είναι εξαιρετικά χαμηλός, η Φλόριντα βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας για τον αριθμό των κρουσμάτων από δάγκωμα καρχαρία, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση επίθεσης καρχαρία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα .

Το 2023, στη Φλόριντα αναφέρθηκαν 16 απρόκλητα περιστατικά δαγκώματος καρχαρία, που αντιπροσωπεύουν το 44% του συνόλου των Ηνωμένων Πολιτειών και το 23% παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από CNN/ Newsweek

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: