Τα “παιδιά” του Ελπιδοφόρου κατηγορούν τον Πρωθυπουργό ότι αρνήθηκε να τον συναντήσει: Μήπως ο Αρχιεπίσκοπος είδε κάποιον άλλο Έλληνα πολιτικό και δεν το γνωρίζουμε; (video)

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία Yannis Malevitis photography




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο Στράτος έδωσε εντολή και ο …στρατός των 2-3 «δημοσιογράφων», που ελέγχει έκαναν απεγνωσμένη προσπάθεια να απαντήσουν στα δημοσιεύματα μας, επειδή σημειώσαμε επανειλημμένα το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αρνήθηκε να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, στο περιθώριο του συνεδρίου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο κύριος “Μελχισεδέκ” επανήλθε και ειλικρινά τον λυπήθηκα. Είναι και διευθυντικό στέλεχος αθηναϊκής εφημερίδας ο καημένος, και γράφει ανώνυμα επειδή φοβάται το φως… Κάτι προσπάθησε να ψελλίσει από την «ασφάλεια» της ανωνυμίας του, αλλά ο Στράτος Σαφιολέας -περί αυτού πρόκειται- του έστειλε λάθος …σκονάκι.

Ο επικεφαλής της Ομάδας Επικοινωνίας του κ. Ελπιδοφόρου, που φέτος θα κοστίσει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή 1,2 εκατ. δολάρια -εννοώ όλο το «πακέτο» του τμήματος, δεν ομιλούμε για τον έτσι κι αλλιώς παχυλό μισθό του κ. Σαφιολέα- έδωσε εντολή να κτυπηθούν όλοι όσοι πιστεύουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να φύγει για μείζονος σημασίας εθνικούς λόγους.

Ο εν λόγω ταλαίπωρος “Μελχισεδέκ” προσπάθησε αλλά τα έκανε σαλάτα…

  • Λοιπόν, ερωτούμε τον κ. Σαφιολέα:

Μόνο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ΔΕΝ συνάντησε τον κ. Ελπιδοφόρο όταν επισκέφθηκε την Αθήνα; Ή μήπως δεν συνάντησε κανένα πολιτικό αρχηγό;

Περιμένουμε από τον επικεφαλής της Ομάδας Επικοινωνίας του Αρχιεπισκόπου Αμερικής να μας απαντήσει:

Συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου; Όπου και αν έψαξα δεν βρήκα κάποια είδηση που να αναφέρεται σε συνάντηση τους;

Συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Σύριζα Στέφανο Κασσελάκη; Όταν βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη και έγινε η κουβέντα για τον …Σταυρό που σχηματίστηκε στο νερό από το λάδι, είχαν συμφωνήσει να τα πουν και στην Αθήνα. Δεν βρήκαμε είδηση για κάποια συνάντηση τους στην Αθήνα.

Πάμε παρακάτω:

Συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη; Με τον Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα; Με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς; Με τους ηγέτες των ακροδεξιών κομμάτων μήπως;

Εάν η απάντηση του κ. Σαφιολέα είναι αρνητική, ότι, δηλαδή, ουδείς πολιτειακός ή πολιτικός παράγοντας στην Αθήνα συναντήθηκε με τον Ελπιδοφόρο, τότε γιατί το «αρχιεπισκοπικό κύκλωμα» κατηγορεί μόνο τον Πρωθυπουργό;

  • Μιλώντας πάντα θεωρητικά, εάν ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας ακολούθησε το παράδειγμα του κ. Μητσοτάκη και έκλεισε τις πόρτες στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, τότε το πρόβλημα είναι τεράστιο. Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η Αθήνα δεν επιθυμεί να έχει σχέσεις με τον επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αυτό το γεγονός είναι πολύ κακό για την Ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Και πρέπει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην απαντά όταν τον ρωτάνε τι θα πράξει πως «ψάχνει αλλά δεν βρίσκει αντικαταστάτη». Υπάρχουν τόσοι λαμπροί Ιεράρχες που είναι πιστοί στο Φανάρι.

Και εν πάση περιπτώσει, πρέπει να σταματήσει να αγνοεί τους Μητροπολίτες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, που είναι οι μόνοι που γνωρίζουν το ομογενειακό ποίμνιο. Ούτε ο κ. Βαρθολομαίος το γνωρίζει, ούτε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Γενικά, ομιλώντας, η συμπεριφορά του Οικουμενικού Πατριαρχείου απέναντι στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα είναι κατώτερη των περιστάσεων. Δίνει την εντύπωση ότι αντιμετωπίζει την Ομογένεια ως «αγελάδα» από την οποία αρμέγει …δολάρια. Η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη. Η Εκκλησία της Αμερικής δεν αποτελείται μόνο από μία χούφτα πλουσίων. Υπάρχει και ο λαός που είναι η συντριπτική πλειοψηφία.

Ο ανώνυμος “Μελχισεδέκ”, που τρέμει να βγει στο φως, επανέφερε το θέμα της ευλογίας του Ελπιδοφόρου στα τουρκικά διπλωματικά «όπλα» υποβάλλοντας ανόητες ερωτήσεις.

Π.χ. γιατί πήγε στο Τουρκικό Σπίτι ο κ. Μητσοτάκης για να συναντήσει τον Ταγίπ Ερντογάν. Ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα. Διότι αν παρακολουθούσε θα γνώριζε πως οι συναντήσεις γίνονται στον ΟΗΕ, στο Τουρκικό Σπίτι και στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας. «Μία σου και μία μου».

  • Πήγε ο Τούρκος πρόεδρος στο Μέγαρο Μαξίμου και ανταπόδωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός με την επίσκεψη του στο Παλάτι της Άγκυρας.

Στο δεύτερο του ψέμα ότι η κυπριακή κυβέρνηση συναγελάζεται με τον Ελπιδοφόρο, να του θυμίσουμε ότι ο τότε Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αρνήθηκε να πάει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και ο Ελπιδοφόρος έσπευσε στο ξενοδοχείο που διέμενε και απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του.

Την ίδια απολογία έδωσε και στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επίσης αρνήθηκε να πάει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έτρεξε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας με την απολογία στο χέρι.

  • Να θυμίσω ακόμα ότι όταν έγινε γνωστό, τρεις ημέρες πριν, ότι ο Ελπιδοφόρος αποδέχθηκε την πρόσκληση των Τούρκων για να ευλογήσει τα διπλωματικοί τους “όπλα”, οι διπλωματικοί εκπρόσωποι της Ελλάδας και της Κύπρου του ζήτησαν με τον πιο ευγενικό τρόπο να μην το κάνει. Αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Εκ των υστέρων λέει ότι του ζήτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. ΔΕΝ είναι αλήθεια. Πήγε διότι έχει προσωπική ατζέντα, θέλει να τα έχει καλά με τον Ερντογάν όταν έρθει η ώρα της διαδοχής του κ. Βαρθολομαίου.

Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Ταξιδεύει και συναντά ξένους ηγέτες και πιστούς και τα έχει τετρακόσια. Χθες ήταν στη σύνοδο για την Ουκρανία, στην Ελβετία και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Λευκάδα.

Τώρα γιατί δήλωσε κουρασμένος και δεν πήγε στο συνέδριο των Αρχόντων, στην Αθήνα, είναι άλλου …παπά ιστορία και υπόθεση. Οι πάντες πιστεύουν ότι του το επέβαλε ο Ελπιδοφόρος, ώστε να ηγηθεί ο ίδιος του συνεδρίου και να αναγκάσει τον κ. Μητσοτάκη να τον συναντήσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Λογάριασε λάθος. Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει τους “λόγους ασφάλειας”, αλλά και ο σχετικός φάκελος για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής βρίσκεται στο τραπέζι του Οικουμενικού Πατριάρχη. Ο κ. Βαρθολομαίος δεν μπορεί να λέει πια ότι δεν γνωρίζει…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Έψαχναν τον Ελπιδοφόρο οι ομογενείς και δεν τον έβρισκαν στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη. Από μία ανάρτηση στο Facebook πληροφορήθηκαν ότι βρίσκεται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας!!! Ζωάρα…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έμεινε στην αίθουσα του ιταλικού θερέτρου Borgo Egnazia για 16 λεπτά μαζί με 24(!) ηγέτες, αλλά οι Τούρκοι …”είδαν” συνάντηση με τον Ερντογάν “για λίγα λεπτά”!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: