SYRIZA c’est moi: Έμπλεξε την Κουμουνδούρου με τις Βερσαλίες ο Κασσελάκης – Μετά τον Θεοχαρόπουλο απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα – Η απάντηση της Κουμουνδούρου

File Photo Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης μιλάει στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, στην αίθουσα της Γερουσία στη Βουλή, Αθήνα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Καθημερινά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ξεδιπλώνει την τακτική του στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου, προφανώς, να μην υπάρξει πλέον καμία φωνή που είτε τον αμφισβητεί είτε εκφράζει διαφορετικές απόψεις από τις δικές του.

Έτσι, το μεσημέρι της Τετάρτης προχώρησε στην απόλυση του Γιώργου Τσίπρα, πρώην βουλευτή και εξαδέλφου του Αλέξη Τσίπρα, από τη θέση επιστημονικού συνεργάτη την οποία κατέλαβε στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την μη επανεκλογή του. Κι αυτό, λίγα 24ωρα μετά την αντίστοιχη απομάκρυνση του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Αφορμή, προφανώς, ήταν ραδιοφωνική συνέντευξη του Γιώργου Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της οποίας υποστήριξε την ανάγκη ανασύνθεσης της προοδευτικής παράταξης και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας ήταν εκ των συνεργατών του κ. Κασσελάκη, καθώς ο ίδιος τον είχε επιλέξει για τη θέση του διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, θέση την οποία διατήρησε έως τον Μάρτιο του 2024, ενώ ήταν υποψήφιος στις ευρωεκλογές.

Πληροφορούμενος την απόλυσή του, ο κ. Τσίπρας δήλωσε:

Δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, στην οποία υποστήριξα την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, ενημερώθηκα «σχετικά με τη λύση σύμβασης εργασίας» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων.

Προφανώς η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια γιατί είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας.

Επίσης, η κατάκτηση εδώ και δεκαετίες για δημοκρατία στα κόμματα όπως και στην κοινωνία δεν θα υποκλιθεί σε επικίνδυνες αντιλήψεις που αναφέρονται μόνο σε δικαιώματα και καθόλου στην πολύ βαθύτερη και ευρύτερη ανάγκη δημοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας.

Σε ότι με αφορά, δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση.

Λίγες ώρες μετά την παρέμβαση Αλέξη Τσίπρα

Σημειώνεται επίσης, ότι η απόλυση έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που κατά τη διάρκεια των εργασιών του Ινστιτούτου του, μεταξύ άλλων σημείωσε στην ομιλία του:

«Η πραγματικότητα, τα εκλογικά μαθηματικά, οι πιεστικές ανάγκης της κοινωνίας, επιβάλλουν στα πολιτικά κόμματα της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, όπως και στην Ευρώπη, να μιλήσουν στον πληθυντικό αριθμό και όχι στον ενικό.

Να δώσουν περισσότερο χώρο στο ‘μαζί’, στην από κοινού αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της κοινωνίας, δίνοντας ρεαλιστική υπόσταση στην προοπτική μιας νικηφόρας Προοδευτικής Συμμαχίας. Αυτό είναι σήμερα το αίτημα της κοινωνίας και των προοδευτικών πολιτών. Και όποιος το αγνοήσει, αργά ή γρήγορα θα δει να τον προσπερνούν η ζωή και οι εξελίξεις».

Εξάλλου, υπεθυμίζεται ότι περίπου την ίδια ώρα που λέγονταν αυτά, ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη σημείωνε ότι αν χρειαστεί θα τεθεί αντιμέτωπος ακόμη και με τον Αλέξη Τσίπρα για να διεκδικήσει την ηγεσία μιας ενιαίας κεντροαριστεράς.

Η απάντηση της Κουμουνδούρου

Απαντήσεις για τη διακοπή της σύμβασης του Γιώργου Τσίπρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνουν κομματικές πηγές, μετά την καταγγελία του πρώην διευθυντή της ΚΟ του κόμματος ότι ενημερώθηκε για αυτή την εξέλιξη «δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, στην οποία υποστήριξα την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων».

Ειδικότερα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρουν ότι «ο Γιώργος Τσίπρας είχε έμμισθη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως διευθυντής της ΚΟ παρόλο που είχε πάψει να βρίσκεται στη θέση αυτή εδώ και τρεις μήνες» και πως «ο ίδιος είχε ζητήσει να συνεχίσει να πληρώνεται για έναν επιπλέον μήνα, μετά την αντικατάστασή του και την υποβολή υποψηφιότητας για την ευρωβουλή, ώστε να διατηρήσει την ασφαλιστική κάλυψη κι έμεινε τελικά έμμισθος για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι είχε ζητήσει».

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως «όλα όσα ο ίδιος υποστήριξε ότι δήθεν αποτέλεσαν την αιτία της διακοπής της σύμβασης του, είναι τουλάχιστον προσχηματικά καθώς δεν ήταν “εκτός γραμμής” όσων ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, είχε ανακοινώσει στην συνεδρίαση της ΚΟ, την προηγούμενη εβδομάδα».

Με πληροφορίες και απο ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Υπέρ της ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων ο Αλέξης Τσίπρας: Η πραγματικότητα επιβάλλει στην Αριστερά και την Κεντροαριστερά να δώσουν χώρο στο «μαζί»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: