Ποινική δίωξη στον απαράδεκτο δημοσιογράφο της ΕΡΤ που κατηγορείται ότι κακοποίησε την σύντροφό του, επίσης εργαζόμενη στα ΜΜΕ

FILE PHOTO: Ανδρας της ομάδας ΟΠΚΕ σε αστυνομική επιχείρηση. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Μήνυση για ξυλοδαρμό υπέβαλλε, δημοσιογράφος της EΡΤ σε βάρος του συντρόφου της, επίσης δημοσιογράφου, εργαζόμενου με σύμβαση μίσθωσης έργου στην ΕΡΤ α.ε.

Ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή σε βάρος του δημοσιογράφου που καταγγέλθηκε από την σύντροφό του για βία.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Αυτόφωρο.

Ο Εισαγγελέας παράλληλα έδωσε εντολή για την διενέργεια έρευνας όσον αφορά μη αυτόφωρες πράξεις, σε προγενέστερο χρόνο, του κατηγορούμενου κατά της εν διαστάσει συζύγου του και της νυν συντρόφου του.

Έτσι θα εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας ώστε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Ενδοοικογενειακής Βίας.

Το χρονικό

Η νεαρή κοπέλα μετέβη στο νοσοκομείο χθες το πρωί, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς φέρεται να έχει χτυπηθεί από τον σύντροφό της στο πρόσωπο και στο σώμα και στη συνέχεια μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, στο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας, προκειμένου να καταγγείλει τις πράξεις του συντρόφου της.

Η διοίκηση της ΕΡΤ αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, έθεσε σε παύση τη σύμβαση του καταγγελλόμενου, εως να διαλευκανθεί η υπόθεση από τη δικαιοσύνη. Η δημόσια τηλεόραση βρίσκεται απέναντι σε κάθε μορφή βίας, και εκφράζει την πλήρη στήριξη της στη συνάδελφο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΕΡΤ αμέσως μόλις ενημερώθηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας από συμβασιούχο εργαζόμενο της ΕΡΤ εις βάρος της συντρόφου του, επίσης συμβασιούχου εργαζομένης στην εταιρεία, έθεσε σε παύση τη σύμβαση του φερόμενου ως δράστη έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της ΕΡΤ μιλώντας στο Action24 και ανέφερε οτι η διοίκηση πήρε αμέσως την αυτονόητη απόφαση και πως σεβόμαστε το τεκμήριο αθωότητας με την Δικαιοσύνη να έχει τον τελικό λόγο.

Πηγή: ertnews

Καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο η ΕΣΗΕΑ την απόφαση Κασσελάκη για αναστολή της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας ΑΥΓΗ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: