Στον έβδομο ουρανό η Γεωργία μετά τη νίκη και την ιστορική πρόκριση στους «16» – Αποθέωσε τον Ρονάλντο ο Κβαρατσκέλια: «Σπουδαίος παίκτης, αλλά και άνθρωπος» [video]

Georgia players celebrate winning the UEFA EURO 2024 group F soccer match between Georgia and Portugal in Gelsenkirchen, Germany, 26 June 2024. EPA/MIGUEL A. LOPES




Κορυφαίος παίκτης του αγώνα και της ιστορικής νίκης των Γεωργιανών χθες επί της Πορτογαλίας με 2-0, που τους οδήγησε στους «16» του EURO 2024, στην πρώτη παρουσία της ομάδας του Βίλι Σανιόλ σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, αναδείχθηκε ο ηγέτης που οδηγεί τη Γεωργία στο όνειρο, ο Κβίτσα Κβαρατσκέλια.

Ο σούπερ σταρ της Νάπολι γνώρισε την αποθέωση στο τέλος του αγώνα από τους φιλάθλους της χώρας του και μίλησε για τη μεγάλη επιτυχία, αποκαλύπτοντας και το διάλογο που είχε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο:

«Κανείς δεν πίστευε πως μπορούσαμε να τα καταφέρουμε κι όμως το κάναμε. Ζούμε ένα όνειρο. Ολόκληρη η χώρα γιορτάζει. Είναι η καλύτερη ημέρα στη ζωή όλων μας. Με πλησίασε ο Ρονάλντο και ανταλλάξαμε φανέλες. Μου είπε συγχαρητήρια μετά το ματς, ενώ και πριν μου ευχήθηκε καλή τύχη. Είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά και άνθρωπος.»

Η νίκη της Γεωργίας έφερε τα… πάνω-κάτω και στη μάχη των τρίτων θέσεων, με την Ουγγαρία να μένει εντέλει εκτός διοργάνωσης (μαζί με την Κροατία), αλλάζοντας παράλληλα σε μεγάλο βαθμό και τις διασταυρώσεις στη φάση των «16».

Ιστορική πρόκριση, ιστορικός Ρονάλντο 

Τα γκολ του Κβαρατσκέλια (2’) και Μικαουτάτζε (57’ πέν.) υπέγραψαν την ιστορική νίκη των Γεωργιανών που θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία στις 30 Ιουνίου στο «Rhein Energie Stadion» της Κολονίας, ενώ η Πορτογαλία θα παίξει με τη Σλοβενία την 1η Ιουλίου στο «Waldstadion» της Φρανκφούρτης.




Στο βράδυ που ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος παίκτης με 50 συμμετοχές σε μεγάλες εθνικές διοργανώσεις, η Γεωργία κατάφερε να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό στον αγωνιστικό χώρο της «Arena AufSchalke», παίρνοντας «κεφάλι» στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό.

Σε ταχύτατη αντεπίθεση των Γεωργιανών ο Μικαουτάτζε βρήκε ανοργάνωτη την πορτογαλική άμυνα κι έδωσε κάθετη πάσα στον Κβαρατσκέλια, ο οποίος προχώρησε και πλάσαρε εύστοχα τον Ντιόγκο Κόστα, σημειώνοντας το 5ο γρηγορότερο γκολ όλων των εποχών σε τελική φάση EURO (1 λεπτό και 34 δευτερόλεπτα).

Οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να αντιδράσουν με τον Ρονάλντο, όμως το φάουλ που εκτέλεσε στο 17’ βρήκε σε ετοιμότητα τον Μαμαρντασβίλι, ο οποίος έδιωξε με γροθιές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γκελζενκίρχεν, Γερμανία

EURO 2024: «Υπέγραψε» το «θαύμα» των ομίλων η Γεωργία την 3η αγωνιστική: Νίκησε την Πορτογαλία του Ρονάλντο με 2-0, εξασφάλισε την παρουσία της στους 16 (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: