Στην Πλατανίτη Ναυπακτίας η πιο δύσκολη πυρκαγιά: Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω ανέμων * 55 φωτιές εκδηλώθηκαν σε μια μέρα

Πυροσβέστης επιχειρεί στην κατάσβεση πυρκαγιάς η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν τις έξι το απόγευμα στην περιοχή μεταξύ Κορώνη Μαγαρά και Μασταμπά, στο Ηράκλειο τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024. Άμεσα στο σημείο έφτασαν με επτά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνολικά 22 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα, με την επιχείρηση εξαρχής να είναι μεγάλη, καθώς το σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά και καίγονται ξερόχορτα, είναι μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Άμεσα ενημερώθηκε και το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ που θα ερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς που όμως αυτή την ώρα βρίσκεται σε ύφεση. Στο σημείο βρίσκεται και δύναμη της Αστυνομίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ




‘Αλλη μια δύσκολη ημέρα η σημερινή για τους πυροσβέστες και τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας, που από το μεσημέρι αντιμετωπίζουν δεκάδες πυρκαγιές.

Συνολικά από χθες το απόγευμα στις 18:00 έως σήμερα στις 18:00 εκδηλώθηκαν 55 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη εννέα 9.

Η δασική πυρκαγιά στον Πλατανίτη Ναυπακτίας στην Αιτωλοακαρνανία πήρε ταχύτατα ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 3 ομάδες δασοκομάντος και 26 οχήματα, ενώ από αέρος περιοδικά πραγματοποιούν ρίψεις νερού 10 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Η διαχείριση όλων των δυνάμεων πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Στις 16:11 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή ‘Ανω Πλατανίτης προς τη Ναύπακτο, και στις 16:22 δεύτερο 112 για την απομάκρυνση από τις περιοχές Μολύκρειο και Φραγκέικα προς το Αντίρριο.

 

• Υπό μερικό έλεγχο είναι πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Κάρυστο. Επιχειρούν 38 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου και 14 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

 

• Η πυρκαγιά στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας είναι οριοθετημένη. Στις 15:37 εκδόθηκε 112 για απομάκρυνση από Ακτή Βαλέρι προς Νέα Αρτάκη. Επιχειρούν 61 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρο και 20 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

 

• Στο Μαρκόπουλο αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. 46 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, καθώς και 3 εναέρια μέσα κατάφεραν να αντιμετωπίσουν μια πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά σε μόλις 15 λεπτά.

 

• Η πυρκαγιά στο Παλιάμπελο Βόνιτσας είναι οριοθετημένη. Το έργο της κατάσβεσης συνεχίζουν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη.

 

• Η πυρκαγιά στον Πολύγυρο Χαλκιδικής είναι υπό έλεγχο και επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού έκανε και ένα ελικόπτερο.

 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Δημοσιεύθηκε το σκεπτικό της απόφασης για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη: Σε 4.317 σελίδες καταγράφεται ο τρόπος, ο δόλος και το τυφλό οπαδικό μίσος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: