Σπίτια -μαυσωλεία, στη Νέα Υόρκη όπου έζησε ο Τζον Λένον, έγραψε τραγούδια,«κήρυξε» μηνύματα- Η χήρα και ο γιός πουλούν το διαμέρισμα στο Σόχο προς $5,5 εκατ [videos]

John Lennon performing Give Peace a Chance 1969 via wikimedia.org




Το σπίτι της Νέας Υόρκης όπου ζούσαν η Γιόκο Όνο και ο Τζον Λένον στις αρχές της δεκαετίας του 1970 πριν μετακομίσουν στο κτίριο Ντακότα έχει τεθεί προς πώληση για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα για 5,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το διώροφο σπίτι βρίσκεται στην οδό Broome 496 στο Soho.

Ανήκει ακόμα στη Γιόκο και στον γιο του ζευγαριού, Σον, που το έχουν εμπιστευτεί σε μεσιτικό γραφείο για να κανονίσει την πώληση.

«Ήταν η βάση των καλλιτεχνικών τους περιπετειών», είπε ο Philip Norman, βιογράφος του John. Ο πρώην Beatle και η σύζυγός του, που είναι τώρα 91 ετών και εδώ και ένα χρόνο ζει σε μια φάρμα στο Φράνκλιν της Νέας Υόρκης, πριν , είχαν επίσης νοικιάσει ένα διαμέρισμα στην Bank Street: «Ήταν το σαλόνι τους όπου κόσμος πήγαινε και ερχόταν ”

Το σπίτι στην οδό Broome, χτισμένο το 1885, έχει επιφάνεια 3800 τετραγωνικών μέτρων, η οποία, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς δόμησης, μπορεί να διπλασιαστεί ανυψώνοντάς το κατά άλλους τρεις ορόφους: είναι ένας ανοιχτός χώρος με οροφές άνω των τεσσάρων μέτρων και ένα υπνοδωμάτιο στο πίσω μέρος στο ισόγειο, ενώ ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει χώρο εργασίας και στούντιο ηχογράφησης.

Αφού έζησαν στο Σόχο, ο Τζον και η Γιόκο μετακόμισαν στη θρυλική Ντακότα, στη γωνία της 72ης οδού και του Central Park West, όπου ο Λένον δολοφονήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου 1980.

Με πληροφορίες από ansa.it

Το πανεπιστήμιο Χάουαρντ ανακάλεσε το τιμητικό πτυχίο του μεγιστάνα της ραπ Diddy (Puff Daddy): Μετά τις καταγγελίες για trafficing και κακοποίηση της πρώην συντρόφου του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: