Σκοτώθηκαν οκτώ Ισραηλινοί στρατιώτες από έκρηξη στη Ράφα: Το θωρακισμένο όχημά τους έπεσε σε ενέδρα, λέει η Χαμάς

Israeli soldiers fire mortars at an area near the border with the Gaza Strip, in southern Israel. EPA,ABIR SULTAN




Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ επιβεβαίωσαν την απώλεια οκτώ στρατιωτών από έκρηξη που έγινε στην πόλη Ράφα της Γάζας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες της έκρηξης δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Νωρίτερα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι ένας αριθμός Ισραηλινών στρατιωτών σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν όταν το θωρακισμένο όχημα που τους μετέφερε, έπεσε σε ενέδρα στη Ράφα, νοτίως της Γάζας.

Την ίδια ώρα ο ένοπλος βραχίονας της οργάνωσης Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ δήλωνε πως ο μοναδικός τρόπος να επιστρέψουν οι Ισραηλινοί όμηροι είναι με την αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα, το τέλος της επίθεσής του και την επίτευξη συμφωνίας για ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές.

Ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς, του ένοπλου βραχίονα της παλαιστινιακής οργάνωσης, έκανε τα σχόλια αυτά σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram.

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ είναι ένας μικρότερος σύμμαχος της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, που ηγήθηκε μιας πολυαίμακτης επίθεσης στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου κατά την οποία 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 250 συνελήφθησαν όμηροι, σύμφωνα με ισραηλινά στοιχεία. Τουλάχιστον 100 όμηροι πιστεύεται ότι παραμένουν αιχμάλωτοι στη Γάζα, αν και τουλάχιστον 40 έχουν κηρυχθεί νεκροί από τις ισραηλινές αρχές.

Τουλάχιστον 37.296 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί κατά την εκστρατεία του ισραηλινού στρατού για την εξάλειψη της Χαμάς, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Σβήνουν οι ελπίδες για κατάπαυση του πυρός: Περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων στον Λίβανο και στην Υεμένη, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: