Σινιέ οι νέες φανέλες της Εθνικής Ποδοσφαίρου της Ιαπωνίας: Δια χειρός Yohji Yamamoto οι εμφανίσεις 2024 των «Μπλε Σαμουράι» [photos]

FILE PHOTO: Japanese fashion designer Yohji Yamamoto appears on the catwalk after the presentation of Fall/Winter 2024/2025 collection during the Paris Fashion Week, in Paris, France, 18 January 2024. The presentation of the Men’s collections runs from 16 to 21 January 2024. EPA/TERESA SUAREZ




Ο Yohji Yamamoto σχεδίασε τις φανέλες 2024 της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου της Ιαπωνίας

Ο Yohji Yamamoto έχει και στο παρελθόν συνεργαστεί για τη δημιουργία ποδοσφαιρικών στολών της Ρεάλ Μαδρίτης και της Crystal Palace.

Η τελευταία του όμως προσπάθεια που συνδέεται με το ποδόσφαιρο αφορά τη χώρα του.

  • Ο Yamamoto δημιούργησε τις φανέλες του 2024 για την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου της Ιαπωνίας και τα σχέδια άρχισαν να διαρρέουν στις σελίδες των οπαδών του ποδοσφαίρου.

Η εθνική ομάδα της Ιαπωνίας είναι γνωστοί ως «Μπλε Σαμουράι» και ο Yamamoto χρησιμοποίησε πολύ σκούρο ναυτικό μπλε, αρκετές αποχρώσεις πιο βαθιές του μπλε ρουαγιάλ που υπήρξε στη στολή της Ιαπωνίας το 2022 και το γαλάζιο που υπάρχει στη στολή του 2021 με αφορμή τα 100 χρόνια της ομάδας.

Πάνω από τη μπλε βάση διακρίνεται μπλε φλόγα που καίει και υπάρχον ακόμη το έμβλημα της ομάδας ποδοσφαίρου της Ιαπωνίας και το logo του brand του Y-3.

 

  • Ο Yohji Yamamoto είναι Ιάπωνας σχεδιαστής μόδας με έδρα το Τόκιο και το Παρίσι. Είναι γνωστός για το αντισυμβατικό στυλ του και τα χωρίς δομή φαρδιά, ογκώδη ρούχα του πολλά από τα οποία έχουν επιπλέον τσέπες και λουριά.

Έχει βραβευθεί για τη συνεισφορά του στη μόδα, μεταξύ άλλων με το το Ιαπωνικό Μετάλλιο Τιμής και το Μετάλλιο του Εθνικού Τάγματος της Αξίας της Γαλλίας και έχει δημιουργήσει κοστούμια για ταινίες σε σκηνοθεσία Βιμ Βέντερς και Τακέσι Κιτάνο, όπερες του Βάγκνερ και ένα χορευτικό θίασο του οποίου την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε η Πίνα Μπάους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Greece

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: