Συγγνώμη από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας που έφυγε νωρίς από τις επετειακές εκδηλώσεις στη Νορμανδία: «Ηταν λάθος που δεν έμεινα περισσότερο»

FILE PHOTO: British Prime Minister Rishi Sunak departs 10 Downing Street for Prime Minister’s Questions (PMQs) at Parliament in London, Britain, 24 January 2024. EPA, ANDY RAIN




Μετανιωμένος εμφανίστηκε σήμερα ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, την επομένη των επετειακών εκδηλώσεων για τα 80 χρόνια από τη συμμαχία απόβαση στη Νορμανδία.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε χθες στη Νορμανδία της Γαλλίας, μαζί με πολλούς παγκόσμιους και πολιτικούς ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον εορτασμό της 80ής επετείου της απόβασης της Νορμανδίας.

Την Πέμπτη το βράδυ κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι έφυγε νωρίτερα, με αποτέλεσμα οι Εργατικοί να κατηγορήσουν τον Σουνάκ για «παράβαση καθήκοντος», προκειμένου, όπως αποκαλύφθηκε, να δώσει συνέντευξη στο ITV (που θα μεταδοθεί την επόμενη εβδομάδα) για τις εκλογές.

Με φόντο τις αντιδράσεις, ο Σούνακ έγραψε σήμερα:

«Η 80ή επέτειος της Απόβασης στη Νορμανδία ήταν μια βαθιά στιγμή για να τιμήσουμε τους γενναίους άνδρες και γυναίκες που έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να προστατεύσουν τις αξίες, την ελευθερία και τη δημοκρατία μας.

Αυτή η επέτειος πρέπει να αφορά εκείνους που έκαναν την υπέρτατη θυσία για τη χώρα μας. Το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι οι εορτασμοί να επισκιαστούν από την πολιτική.

Νοιάζομαι βαθιά για τους βετεράνους και είχα την τιμή να εκπροσωπήσω το Ηνωμένο Βασίλειο σε διάφορες εκδηλώσεις στο Πόρτσμουθ και στη Γαλλία τις τελευταίες δύο ημέρες και να συναντήσω εκείνους που πολέμησαν τόσο γενναία.

Μετά την ολοκλήρωση της βρετανικής εκδήλωσης στη Νορμανδία, επέστρεψα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ήταν λάθος που δεν έμεινα περισσότερο στη Γαλλία – και ζητώ συγγνώμη», έγραψε ο πρωθυπουργός στο X, πρώην Twitter.

Με πληροφορίες από BBC 

Όρμπαν ο ταραχοποιός της Δύσης: Θέτει όρους για να στηρίξει την υποψηφιότητα Ρούτε στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: