Συνελήφθη στο Κερατσίνι 61χρονος Σουηδός, παλαιστινιακής καταγωγής, για παράνομο οπλισμό: Απειλούσε σε αναρτήσεις Σουηδούς πολιτικούς

FILE PHOTO: OPKE police officers. APE-MPE/APE-MPE/Pantelis Saitas




Αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας εντόπισαν και συνέλαβαν την Παρασκευή στο Κερατσίνι ένα 61χρονο υπήκοο Σουηδίας με καταγωγή από την Παλαιστίνη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα στο σπίτι του 61χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 τυφέκια, 2 πιστόλια, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, 3 διόπτρες, σιγαστήρας και 9 φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες, για τα οποία οι Σουηδικές Αρχές είχαν ανακαλέσει την άδεια κατοχής του, καθότι θεωρούνταν ύποπτος για τέλεση αδικημάτων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ διαπιστώθηκε ότι ο 61χρονος διέμενε στη χώρα μας τουλάχιστον ένα χρόνο, χωρίς να έχει προβεί στην προβλεπόμενη διαδικασία δήλωσης κατοχής τους στις ελληνικές αρχές, ούτε ήταν σε θέση να τεκμηριώσει ότι ασκούσε δραστηριότητα ως σκοπευτής ή κυνηγός.

Οι Σουηδικές αρχές προχώρησαν στην ανάκληση της άδειας κατοχής του οπλισμού, διότι κρίθηκε ύποπτος για διάπραξη αδικημάτων, καθώς είχε κοινοποιήσει βίντεο σε δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με απειλητικό περιεχόμενο για πολιτικά πρόσωπα της χώρας του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Τραγωδία με μετανάστες στη Σύμη: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από την σύγκρουση του ακυβέρνητου ταχύπλοου σκάφους στο οποίο επέβαιναν με περιπολικό του Λιμενικού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: