Συνεχίζεται το θρίλερ για τον εντοπισμό του Αμερικανού τουρίστα στην Αμοργό: Φόβοι ότι «πειραματίστηκε» με νέα διαδρομή για να πάει από Αιγιάλη στα Κατάπολα [video]

Η φωτογραφία του 59χρονου Αμερικάνου που αγνοείται. Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμος Αμοργού




Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται στην Αμοργό οι έρευνες για τον εντοπισμό του Αμερικανού τουρίστα, η τύχη του οποίου αγνοείται από την Τρίτη.

Ο 59χρονος Έρικ Κάλιμπετ ξεκίνησε για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα, μια διαδρομή που μπορεί να θεωρείται βατή, ωστόσο για να τη διανύσει κανείς χρειάζεται πάνω από 4 ώρες καθώς η απόσταση είναι είναι πάνω από 20 χλμ.

Την ανησυχία εντείνει το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες το στίγμα που έχουν δώσει οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας από τις δύο συσκευές που είχε μαζί του ο 59χρονος περιλαμβάνει μια μεγάλη περιοχή μέσα στην οποία βρίσκονται χαράδρες και δύσβατα σημεία.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και drone για να χαρτογραφήσουν την περιοχή.

Δήμαρχος Αμοργού: Θα βρεθεί, αλλά είναι δύσκολο να είναι ζωντανός

Ο δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος μίλησε στο MEGA, τονίζοντας: «Kανονικά θα έπρεπε 12-1 το αργότερο να ήταν στα Κατάπολα. Έπαιρνε τηλέφωνο ο φίλος του, έπαιρναν και από την Αμερική οι συγγενείς του και ξεκίνησε από χθες το απόγευμα η αναζήτηση.

Από την Αιγιάλη θα πήγαινε μια διαδρομή 20 χιλιόμετρα. Θα πήγαινε με τα πόδια στα Κατάπολα. Η διαδρομή δεν είναι μικρή. Είναι βατή γιατί είναι το κεντρικό μονοπάτι του νησιού. Είχε βέβαια και ζέστη χτες».

Σε συνέντευξή του εξάλλου στην ΕΡΤ, ο ίδιος εκτίμησε ότι ο αγνοούμενος τουρίστας άλλαξε διαδρομή και επέλεξε μια άλλη, πιθανότατα πιο δύσβατη. Μάλιστα, όπως επισήμανε, πρόκειται για έναν άνθρωπο που γνώριζε το νησί καθώς είχε ξαναέλθει.




 

Δεύτερη τραγωδία;

Ο Αμερικανός ξεκίνησε την πεζοπορία του, όμως οι ώρες περνούσαν δίχως να δώσει σημεία ζωής, με αποτέλεσμα ο φίλος του, που τον φιλοξενεί στο νησί, να ανησυχήσει.

Αφού δεν απαντούσε στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις του, περίπου στις 15:30 δήλωσε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού την εξαφάνισή του και στις αρχές σήμανε συναγερμός.

Με δύο άτομα είχε μιλήσει με την αδερφή του αλλά στην συνέχεια βρέθηκε σε ένα άλλο χωριό, όπου μπήκε σε ένα κατάστημα, πήρε ένα αναψυκτικό και έφυγε.




Η υπεύθυνη του καταστήματος προσφέρθηκε να του καλέσει ταξί καθώς η διαδρομή ήταν μεγάλη και η ζέστη αφόρητη ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε και συνέχισε την πορεία του.

Υπενθυμίζεται ότι η είδηση της εξαφάνισης του Αμερικανού τουρίστα έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά την είδηση του θανάτου του βρετανού γιατρού και παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί στην Σύμη για αρκετές μέρες προτού εντοπιστεί νεκρός, από παθολογικά αίτια.

Με πληροφορίες από Mega, EΡT

 

Πανελλαδικές 2024: Με μαθήματα ειδικότητας και αντίπαλο τον καύσωνα συνεχίζουν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: