Συνεχίζεται ο πόλεμος των drones: Για κατάρριψη 17 ρωσικών UAV μιλά η Ουκρανία, για επίθεση του Κιέβου με 87 μη επανδρωμένα αεροσκάφη κάνει λόγο η Ρωσία

Συντρίμμια από ρωσικό βομβαρδισμό σε τυπογραφείο του Χαρκόβου, όπου έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και απανθρακώθηκαν 50.000 βιβλία. EPA/SERGEY KOZLOV




Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέρριψαν επτά από 14 πυραύλους και τα 17 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία στη διάρκεια νυκτερινής επίθεσης.

Οι δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν επτά από δέκα πυραύλους κρουζ Kh-010/Kh-555.

Η Ρωσία εκτόξευσε επίσης στη διάρκεια της επίθεσής της τρεις βαλλιστικούς πυραύλους Ισκαντέρ-Μ και έναν βαλλιστικό πύραυλο αέρος-εδάφους Kinzhal.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν στόχους πάνω από επτά περιφέρειες.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Ζαπορίζια ανακοίνωσε ότι ένας πύραυλος έπεσε σε μια ανοιχτή περιοχή και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ούτε θύματα.

Η Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε επίσης πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές ή θύματα.

 

Επιθέσεις στη Ρωσία

Η Ρωσία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της νύχτας κατέρριψε 87 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα 70 από τα οποία είχαν στόχο την περιφέρεια του Ροστόφ (νότια Ρωσία) όπου βρίσκεται το γενικό επιτελείο της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

«Στη διάρκεια της νύχτας, εμποδίσθηκε απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση με εναέρια μη επανδρωμένα οχήματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Συνολικά 87 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταρρίφθηκαν πάνω από ρωσικές περιφέρειες», διευκρίνισε το υπουργείο.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ  

Ισραηλινά τανκς προελαύνουν στη Γάζα εν μέσω μαζικής φυγής των Παλαιστινίων σε συνθήκες εξόντωσης και λιμού: Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: