Συνομιλία του Τζέικ Σάλιβαν με τον σύμβουλο Ασφαλείας του Ταγίπ Ερντογάν: Μεταξύ άλλων για την βελτίωση ελληνο-τουρκικών σχέσεων

FILE PHOTO: O σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.EPA, Al Drago, POOL




Η βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν και ο Επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής και Σύμβουλος Ασφάλειας του Τούρκου Προέδρου, Πρέσβης Akif Cagatay Kilic.

Οι δυο αξιωματούχοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και ο κ Σαλιβαν υπογράμμισε την ανάγκη να αποδεχθεί επειγόντως η Χαμάς την πρόταση του Ισραήλ για άμεση κατάπαυση του πυρός ως μέρος της συμφωνίας επιστροφής των ομήρων.

Σύμφωνα με τον Λευκο Οίκο «συζητήσαν επίσης διμερή θέματα, όπως η αντιτρομοκρατία, η αμυντική συνεργασία και η συμμόρφωση με τις κυρώσεις. Τόνισαν τη σημασία μιας ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν και χαιρέτησαν τις βελτιωμένες σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.»

 

Μητσοτάκης από τα «Ποσειδώνια 2024»: Ήρθε η ώρα να αντιληφθεί η Ευρώπη, ότι η ελληνική ναυτιλία θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη στρατηγική της αυτονομία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: