Συνάντηση με την Τζόρτζια Μελόνι θα έχει στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Ευελπιστεί σε καταληκτική συμφωνία για τα ύπατα αξιώματα της ΕΕ

epa11441381 Ukraine’s President Volodymyr Zelensky (C-L, rear) speaks with Poland’s Prime Minister Donald Tusk (C-R) as they arrive for a family photo during a European Council in Brussels, Belgium, 27 June 2024. EU leaders are gathering in Brussels for a two-day summit to discuss the Strategic Agenda 2024-2029, the next institutional cycle, Ukraine, the Middle East, competitiveness, security and defense, among other topics. EPA/OLIVIER MATTHYS




Την προσδοκία του να υπάρξει σήμερα συμφωνία σχετικά με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών εξέφρασε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, ο ο οποίος όπως είπε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες θα έχει διμερή συνάντηση με την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.

«Θέλω να επαναλάβω ότι είναι ευχή και προσδοκία μας και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, για να υπάρξει κατάληξη σήμερα. Πρέπει σήμερα να αποφασίσουμε. Θα έχω και μια συνάντηση με την πρωθυπουργό της Ιταλίας, συγκεκριμένα αποκλειστικά για αυτό το θέμα και ελπίζω να ολοκληρώσουμε σήμερα έτσι ώστε να προχωρήσουμε στη συζήτηση σημαντικότατων θεμάτων που υπάρχουν στην ημερήσια διάταξη, που είναι η στρατηγική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει κάποιο αίτημα από την Τζόρτζια Μελόνι και είχε και άλλη επαφή μαζί της σημείωσε ότι εχθές το βράδυ είχε επικοινωνία μαζί της. «Μιλήσαμε και σήμερα και θα συναντηθούμε μόλις αφίχθη στις Βρυξέλλες, Βλέπω κάποιες από τις ανησυχίες της. Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Πρέπει να βρούμε όμως μία λύση όλοι ενωμένοι» προσέθεσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όσον αφορά στα στη Μέση Ανατολή, εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει κατάληξη στα συμπεράσματα στο θέμα αυτό, «λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις και τις ανησυχητικές πληροφορίες που όλοι ακούμε. Βλέπουμε ποια είναι η κατάσταση. Η Κυπριακή Δημοκρατία δέχθηκε ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάποιες προειδοποιήσεις. Βλέπουμε, και άλλα κράτη να επιχειρούν να δυναμιτίσουν την κατάσταση».

Όπως σημείωσε τέλος ο Νίκος Χριστοδουλίδης «η Κυπριακή Δημοκρατία, ως το κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που γειτνιάζει με την περιοχή που σε αντίθεση με άλλες χώρες, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με όλα τα γειτονικά κράτη, θα διαδραματίσει τον όποιο ρόλο αναλογεί, που είναι πάντοτε ένας ρόλος με μια θετική προσέγγιση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Ειρήνης Ζαρκαδούλα
Βρυξέλλες, Belgium

Παραγωγική η συνάντηση με την Ολγκίν στις Βρυξέλλες, είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Το Κυπριακό στις βασικές προτεραιότητες ΕΛΚ

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: